Ταξίδι με άρωμα Αιγαίου από τον Σύλλογο Γυναικών Ευρυτανίας

Κοινοποίηση

Ένα υπέροχο 6ήμερο γεμάτο με πλούσιες ταξιδιωτικές εμπειρίες ολοκληρώθηκε στις 2 Οκτωβρίου για τον Σύλλογο Γυναικών Ευρυτανίας και φίλους του Συλλόγου. Το ταξίδι είχε άρωμα Αιγαίου και Μ. Ασίας, μιας και ο Σύλλογος επισκέφτηκε το πανέμορφο νησί της Λέσβου, την Χίο και την ιστορική Σμύρνη. Από την Μονή του Αγίου Ραφαήλ και τον Μανταμάδο με την θρυλική Εκκλησία του Ταξιάρχη, την πανέμορφη Μυτιλήνη, τον επιβλητικό Μόλυβο, την γραφική Αγιάσσο στη Λέσβο, μέχρι το Μουσείο Μαστίχας και τα Μαστιχοχώρια με τα μοναδική στον κόσμο παραγωγή μαστίχας, τον Κάμπο και την μεσαιωνική καστρούπολη των Μεστών στη Χίο. Τελευταίος προορισμός τα παράλια της Μικράς Ασίας και η επίσκεψη στο σπίτι όπου γεννήθηκε ο νομπελίστας ποιητής Γιώργος Σεφέρης και η ολοήμερη περιήγηση στην ιστορική πόλη των Ελλήνων Μικρασιατών, την Σμύρνη. Οι συνοικίες με τα παλιά ελληνικά σπίτια, το ανατολίτικο παζάρι και το σύγχρονο κέντρο της πόλης, έδωσαν πλούσιες εικόνες για ένα ταξίδι στο χρόνο που ενώνει το χθες με το σήμερα. Η επιστροφή στον Πειραιά είχε μια έκθεση για τα μέλη του Συλλόγου αφού επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που εδώ και λίγο καιρό άνοιξε τις πύλες του στο κοινό και εντυπωσιάζει με την αρχιτεκτονική και τις σύγχρονες υποδομές του.  

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ουσιαστική δημοκρατική πράξη ο απολογισμός έργου και η επικοινωνία με όλους τους Στερεοελλαδίτες μέσω των ΜΜΕ»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το δεύτερο

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ