Την συνεργασία των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων, για τον έλεγχο των παράνομων παροχών νερού, των πιθανών ρευματοκλοπών, την σύσταση ομάδων εθελοντών κατά τοπική κοινότητα για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων και τη συνεργασία ελέγχου τήρησης όλων των προβλεπόμενων μέτρων από τους πλανόδιους εμπόρους, λόγω της πανδημίας ζητά με επιστολή του ο Δήμαρχος Αγράφων.

Κοινοποίηση

Ειδικότερα στην επιστολή του προς τους τοπικούς προέδρους, ο κ. Καρδαμπίκης αναφέρει:

«Όπως σας είναι ήδη ο γνωστό , ο Δήμος Αγράφων διέπετε από πληθώρα προβλημάτων, πράγμα το οποίο δυσχεραίνει κατά πολύ τη λειτουργία του. Σαν Δημοτική Αρχή, έχουμε την πεποίθηση ότι εσείς, οι Πρόεδροι και οι Εκπρόσωποι των Τοπικών μας Κοινοτήτων,παίζοντας καθοριστικό ρόλο στη ζωή των πολιτών, μπορείτε να συμβάλετε ουσιαστικά σε πολλά από τα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Είμαστε σίγουροι πως με τη δική σας αρωγή και στήριξη θα καταφέρουμε να επιτύχουμε πολλά ως προς την επίλυση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε.

Αρχικά, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για ένα φαινόμενο που μας απασχολεί τελευταία και δεν είναι άλλο από αυτό της ρευματοκλοπής και των κρυφών παροχών νερού. Οι παράνομες ρευματοκλοπές όπως και οι παράνομες υδροδοτήσεις χωρίς υδρόμετρα, αυξάνουν την πληρωμή των δημοτικών τελών από τους ευσυνείδητους πολίτες. Ο Δήμος Αγράφων με ειδικό συνεργείο και την συνεργασία των τοπικών Προέδρων προτίθεται να κάνει εμπεριστατωμένους ελέγχους. Οι παραβάτες, πριν κοπούν πρόστιμα και πριν παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη, οφείλουν άμεσα να σεβαστούν τους συμπατριώτες τους και
να επιστρέψουν στη νομιμότητα. Είναι άδικο και είναι παράνομο να πληρώνουν οι συνειδητοί πολίτες περισσότερα χρήματα, επειδή κάποιοι απολαμβάνουν την ασυλία.

Σε δεύτερη φάση, σας ενημερώνουμε ότι, το τελευταίο χρονικό διάστημα μέσα στην πανδημία, παρατηρείται έντονη δραστηριότητα από πλανόδιους εμπόρους οι οποίοι επισκέπτονται τα χωριά μας πολύ συχνά και πολλοί συμπολίτες μας διαμαρτύρονται καθώς δεν τους γνωρίζουν. Σας εφιστούμε την προσοχή! Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τις Αρχές (Αστυνομία) -προκειμένου να παρθούν τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης -εάν παρατηρήσετε οτιδήποτε περίεργο και εάν αντιληφθείτε ότι οι εν λόγω έμποροι δεν τηρούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά άσκησης του επαγγέλματός τους. Οι καιροί είναι πρωτόγνωροι, είμαστε ένα γερασμένος Δήμος και οφείλουμε να προστατέψουμε τους συγχωριανούς μας από κάποιους επιτήδειους που βρήκαν ενδεχομένως πρόσφορο έδαφος.

Τέλος, σας γνωστοποιούμε και εγγράφως, ότι ο Δήμος Αγράφων έχει θέσει σε λειτουργία τη «ΦΟΡΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ». Πρόκειται για μια διαδικασία που έχει σαν στόχο να αφυπνιστούμε όλοι και μαζί να πάμε τα χωριά μας ένα βήμα πιο πάνω. Η «ΦΟΡΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ» έχει αναρτηθεί στην επίσημη σελίδα του Δήμου www.agrafa.gr και διατίθεται και σε έντυπη μορφή στο Δημαρχείο Κερασοχωρίου και σε όλα τα ΚΕΠ. Κάπου εδώ όμως κρίνεται απαραίτητη και αναγκαία και η δική σας συμβολή. Ζητάμε να οργανώσετε ομάδες εθελοντών –των οποίων τα στοιχεία θα μας γνωστοποιήσετε εγγράφως- ανά Τοπική
Κοινότητα προκειμένου αφενός να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών (εγκέλαδος-πυρκαγιά-σεισμός)που μπορεί να προκύψουν στο Δήμο και αφετέρου να συντονίσουμε προσπάθειες που θα έχουν σαν σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής όλων μας.»

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

Πρόληψη των επιπτώσεων από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η κλιματική αλλαγή αναμένεται να επηρεάσει δυσμενώς τη συχνότητα και την ένταση ακραίων φαινομένων, συμπεριλαμβανομένων και των φαινομένων καύσωνα.

Read More »

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΤΑΤΑΡΝΑΣ – ΚΥΡΙΑΚΗ 30.06.2024 ΚΑΙ ΩΡΑ 11:30΄

H Ένωση Απανταχού Προυσιωτών, όλα τα χρόνια λειτουργίας της, ενδιαφέρεται ζωηρά για θέματα περιβαλλοντικής φύσεως της περιοχής μας, αλλά και του Νομού Ευρυτανίας γενικότερα, ενημερώνει

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ