«Το Καρπενήσι στη διαχρονική του πορεία»

Κοινοποίηση

Επιστημονικό Συνέδριο (18 – 21 Οκτωβρίου)

– 100 εισηγητές –  95 Εισηγήσεις –  12 θεματικές συνεδρίες


Το μεγαλύτερο και πληρέστερο επιστημονικό συνέδριο, που έχει γίνει έως σήμερα, πραγματοποιείται το τετραήμερο 18 – 21 Οκτωβρίου στο Καρπενήσι. Θέμα του  «Το Καρπενήσι στη διαχρονική του πορεία».

 

Εκατό εισηγητές (επιστήμονες και ερευνητές) με 95 εισηγήσεις σε 12 θεματικές συνεδρίες θα αναπτύξουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους σε ένα πλήθος θεμάτων, σχετικών με την ιστορία της πόλης από τους αρχαίους χρόνους έως σήμερα.

 

Το συνέδριο συνδιοργανώνουν το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ευρυτανικών Σπουδών και Ερευνών, τα ΓΑΚ – Αρχεία Ν. Ευρυτανίας, η Πανευρυτανική Ενωση και ο Σύλλογος Καρπενησιωτών Αθήνας «Το Βελούχι» με την ολόθερμη συμπαράσταση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας – ΠΕ Ευρυτανίας και του Δήμου Καρπενησίου. Οι εργασίες του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου από το απόγευμα (17.00 – 20.30) της Τετάρτης 18 Οκτωβρίου έως το μεσημέρι του Σαββάτου 21 Οκτωβρίου, σε παράλληλες συνεδριάσεις στις δύο αίθουσες του Συνεδριακού Κέντρου.

Οι θεματικές ενότητες του Συνεδρίου είναι:

          Μυθολογία, Προϊστορία, Αρχαιολογία

          Λαογραφία, Γλώσσα, Παραδόσεις, Ημερολόγια, Φωτογραφικά Αρχεία

          Οικογένειες και Μορφές των επαναστατικών και μετεπαναστατικών χρόνων

          Δημογραφικές, Περιβαλλοντικές εξελίξεις και Ιστορικά Γεγονότα

          Διαχρονική Διοίκηση και Δικαιοσύνη στο Καρπενήσι

          Εκκλησιαστική Διοίκηση, Ιεροί Ναοί, Οσιος Ευγένιος, Ιατρική και Νοσοκομειακή περίθαλψη

          Κατοχή, Εθνική Αντίσταση, Εμφύλιος Πόλεμος

          Εκπαίδευση και Εκπαιδευτικοί Λειτουργοί

          Το Καρπενήσι στις Τέχνες, τη Λογοτεχνίας και τον Περιηγητισμό

          Η Κοινωνία και η Πόλη του Καρπενησίου

          Σύγχρονες Μορφές που ξεχώρισαν

          Επαγγέλματα, Οικονομία, Μετανάστευση, Μέσα Μαζικής ΕνημέρωσηςΣε κάθε θεματική ενότητα περιλαμβάνονται πρωτότυπες έρευνες, οι οποίες φέρνουν στο φως άγνωστα έως σήμερα ντοκουμέντα και αναπλάθουν τη ζωή της πόλης στο πέρασμα των εκατονταετιών: Το τοπίο, οι άνθρωποι και τα γεγονότα που διαμόρφωσαν το Καρπενήσι του 21ου αιώνα και αποτελούν όχι μόνο το ιστορικό υπόβαθρο της κοινωνίας του, αλλά και το εφαλτήριο για το μέλλον.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου καλεί τους Καρπενησιώτες και τους φίλους της πόλης να αγκαλιάσουν το Συνέδριο και να παρακολουθήσουν τις εργασίες του.

 

 

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ουσιαστική δημοκρατική πράξη ο απολογισμός έργου και η επικοινωνία με όλους τους Στερεοελλαδίτες μέσω των ΜΜΕ»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το δεύτερο

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ