Το Κερασοχώρι τίμησε τον ήρωά του

Κοινοποίηση

Με κάθε επισημότητα ο Δήμος Αγράφων τίμησε τον Κερασοβίτη Οπλαρχηγό και ήρωα του 1821 Κώστα Βελή, με εκδηλώσεις τιμής που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 στο Κερασοχώρι.

Ο Δήμος Αγράφων σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Κερασοβιτών «Το Καραούλι» απέδωσαν φόρο τιμής στον ήρωα του Κερασοχωρίου.

Το πρωί της Τετάρτης τελέστηκε θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής του Κερασοχωρίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.κ. Γεωργίου και ιερέων της περιοχής, ενώ μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία του Κώστα Βελή, όπου βρίσκεται και η προτομή του και η κατάθεση στεφάνων.

Ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Μπαμπαλής χαιρέτησε την εκδήλωση, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Κερασοβιτών κ. Χρυσικός. Ο Πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από τη δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Κρέντης κ. Ιωάννα Κουκουράβα.

Ακολούθησε μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από τη Παραδοσιακή Βυζαντινή Χορωδία «Η Αγία Σκέπη» υπό τη διεύθυνση της κας Χρυσούλας Τασολάμπρου, και οι «Σταυραετοί των Αγράφων» του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Βάλτου – Ξηρομέρου και Ευρυτανίας χόρεψαν παραδοσιακούς σαρακατσάνικους χορούς. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαος, ιερείς της περιοχής, ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Μπαμπαλής, οι Αντιδήμαρχοι Αγράφων κ.κ. Κώστας Τάκης, Αποστόλης Μάκκας, Θεόδωρος Τσιάμης και Λεωνίδας Τελώνης, ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Θανάσης Σταμούλης, δημοτικοί σύμβουλοι, η Πρόεδρος της Τ.Κ. Κερασοχωρίου κ. Μαρία Μαρούλη, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Κατερίνα Καλαντζή, η Πρόεδρος της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ του Δήμου Καρπενησίου κ. Σοφία Ζαλοκώστα, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ευρυτανίας κ. Θανάσης Τσαπρούνης, εκπρόσωπος του Α.Τ. Κερασοχωρίου, σύσσωμο το ΔΣ του Συλλόγου Απανταχού Κερασοβιτών «Το Καραούλι», οι μαθητές των σχολείων του Κερασοχωρίου και της Κρέντης, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και αρκετοί δημότες.

 

 

 

 

 

 

 

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ουσιαστική δημοκρατική πράξη ο απολογισμός έργου και η επικοινωνία με όλους τους Στερεοελλαδίτες μέσω των ΜΜΕ»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το δεύτερο

Read More »

3 η Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία «Όλοι Μαζί – Όλοι Ίσοι»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας Ευάγγελος Χαϊνάς, παρουσίασαν νωρίτερα σήμερα, Τρίτη 14 Μαΐου 2024, στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ