Τριπλη γιορτή στη Γρανίτσα Ευρυτανίας.. Εορτασμός Ευρυτάνων Αγίων, Εθνική Εορτης 28ης Οκτωβρίου και η γιορτή του τσίπουρου

Κοινοποίηση

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου εορτάστηκαν για δεύτερη φορά εφετος οι Ευρυτάνες Αγιοι στη Γρανίτσα Ευρυτανίας.
Στον Μητροπολιτικό ναό του Νεομάρτυρα Μιχαήλ από νωρίς μαζεύτηκε πολύς κόσμος, ο οποίος έγινε ακόμη περισσότερος με τη προσέλευση μαθητών και εκπαιδευτικών για την εορτή και της 28ης Οκτωβρίου. Στην θεία λειτουργία πρωτοστάτησε ο Παπαδήμητρης ο Σκόνδρας ο οποίος επι σειρά ετών τιμά με την παρουσία του σχεδόν όλες τις Ευρυτανικές Εκδηλώσεις που γίνονται στην Αθήνα και πολλές φορές για τον ίδιο λόγο ανεβαίνει και στα χωριά μας.


Στη συνέχεια και μετά την κατάθεση στεφάνων και τη  μαθητική παρέλαση ….


Με μεγάλη επιτυχία εγινε και εφέτος η γιορτή του τσίπουρου στο κλειστό γυμναστήριο όπου ο Πολιτιστικός Σύλλογος φίλεψε όλους τους καλεσμένους του με τσίπουρα και με παραδοσιακά φαγητά. Αυτό που έδωσε άλλη διάσταση στην επιτυχία της φετινής εκδήλωσης, ήταν η συμμετοχή των πολλών νέων που ορισμένοι ταξίδεψαν για τη γιορτή από πολύ μακριά . Ο χορός και το κέφι κράτησαν μέχρι αργά το απόγευμα και γι αυτό φρόντισαν οι ντόπιοι μουσικοί που έδωσαν τον καλυτερο εαυτό τους.

Πολλα μπράβο στα παιδια του Πολιτιστικού Συλλογου που λογω της κακοκαιρίας μετεφεραν μεσα σε μιση ωρα 800 καρέκλες τραπέζια και φαγητα  από τη κεντρική πλατεία, στο κλειστό Γυμναστήριο και ειχαν ενα άψογο σέρβις. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύθηκαν από τους δύο συλλόγους  και τους δόθηκε συμβολική οικονομική ενίσχυση για την αντιμετώπιση των πρώτων τους εξόδων,  οι επιτυχούσες στη τριτοβάθμια εκπαίδευση Γκιόλια Δέσποινα, Τσιαμποκάλου Ελένη και Αλίκη Σιαλμά. Την πρωτοβουλία  στήριξε οικονομικά ο επιχειρηματίας κ. Νίκος Θεοδώρου που δραστηριοποιείται στη Γερμανία .

 


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγραφων κ.Θεοδωρος Μπαμπαλης, οι Αντιδημαρχοι κ.Παπαθανασης και κ Τακης ο Πρόεδρος Δημοτικου Συμβουλίου κ.Σταμουλης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Τσιτσάνης ο πρωην Δήμαρχος Δ. Τατσης, οι πρώην Ανιδήμαρχοι Βηλαέτης, Κοφίνη, Νιάφας, πολλοι πρωην και νυν Δημοτικοι Συμβουλοι, η Διευθύντρια Γυμνασίου- Λυκείου Γρανίτσας , ο Περιφερειακός Διευθυντής της ΕΤΕ Χαρίλαος Γρανίτσας, ο Δημοτικός Συμβουλος και  Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Δήμου Παλλήνης κ. Γιώργος Μουρτζιάπης,
o Πρόεδρος των δασοφυλάκων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κ. Γ. Παπαδιάς,  οι Πρόεδροι των συλλογων Λιθοχωρίου κ. Σιαλμάς, Λημερίου κ. Κονιαβίτης, σύσσωμα τα Διοικητικά συμβούλια του Πολιτιστικού Συλλόγου και της Αδελφότητας Γρανιτσιωτών και το κυριότερο πολλά νέα παιδιά.

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ουσιαστική δημοκρατική πράξη ο απολογισμός έργου και η επικοινωνία με όλους τους Στερεοελλαδίτες μέσω των ΜΜΕ»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το δεύτερο

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ