«Βιώσιμη Πόλη»

Κοινοποίηση

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2017 ,με επιτυχία το 1ο Συνέδριο του Δικτύου Πόλεων «Βιώσιμη Πόλη» στο οποίο ο Δήμος Καρπενησίου συμμετείχε ενεργά ως ιδρυτικό μέλος του. Ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Σουλιώτης στηρίζει  αυτή την πράξη θεωρώντας την σημαντική πρωτοβουλία των Δημάρχων – μελών για τη δημιουργία κοινών προοπτικών στους τομείς της βιώσιμης ανάπτυξης, της αειφορίας, της προστασίας του περιβάλλοντος και της κυκλικής οικονομίας.


Το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός των μελών, ο Πρόεδρος της  ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης,  ο Πρόεδρος της  ΕΕΤΑΑ Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο Πρόεδρος της ΜΟΔ Παναγιώτης Πάντος, πανεπιστημιακοί φορείς και ιδρύματα.


Το Δίκτυο Πόλεων «Βιώσιμη Πόλη» ιδρύθηκε με τη μορφή αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας με πρόθεση να παρέχει ουσιαστική τεχνική στήριξη στην ενημέρωση, δικτύωση και οργάνωση των Δήμων που συμμετέχουν σε αυτό, ώστε να υποβάλλουν και να υλοποιούν προτάσεις σε Ευρωπαϊκά προγράμματα με σκοπό να εκμεταλλευτούν τις πρόσθετες παρεχόμενες χρηματοδοτήσεις.


Αποτελεί μια πρωτοβουλία Δημάρχων Ελλάδας & Κύπρου  με στόχο την κάλυψη της αδυναμίας των Δήμων να εντοπίσουν χρηματοδοτικά εργαλεία σε ευρωπαϊκό επίπεδο  ώστε να ικανοποιήσουν τις επιδιώξεις τους.


Μέλη του Δικτύου είναι 31 Ελληνικοί Δήμοι και ένας Κυπριακός καθώς και το Μανιατάκειο Ίδρυμα, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Ινστιτούτο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης Κύπρου.
.    

 

                                                                                  

 

 

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ουσιαστική δημοκρατική πράξη ο απολογισμός έργου και η επικοινωνία με όλους τους Στερεοελλαδίτες μέσω των ΜΜΕ»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το δεύτερο

Read More »

3 η Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία «Όλοι Μαζί – Όλοι Ίσοι»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας Ευάγγελος Χαϊνάς, παρουσίασαν νωρίτερα σήμερα, Τρίτη 14 Μαΐου 2024, στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ