Ξεκινά η κατασκευή γέφυρας στην Φθιώτιδα

Κοινοποίηση

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, η σύμβαση για την κατασκευή της γέφυρας στον Ίναχο, στον επαρχιακό δρόμο μεταξύ Περιβολίου-Μαρμάρων.

 

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ, που δίνει λύση στο πολύ σοβαρό πρόβλημα του οδικού αποκλεισμού μεγάλου τμήματος της Δυτικής Φθιώτιδας και αποκαθιστά την ασφάλεια των μετακινήσεων των διερχομένων, μετά την καταστροφή της παλαιάς γέφυρας, τον Φεβρουάριο του 2015. Η νέα γέφυρα, πιστοποιημένων προδιαγραφών, αναμένεται να βελτιώσει ουσιαστικά τις κυκλοφοριακές συνθήκες στην περιοχή, αλλά και να επανασυνδέσει τις αποκομμένες τοπικές κοινότητες και τους οικισμούς του Δήμου Μακρακώμης με την Εθνική Οδό Λαμίας-Καρπενησίου και τον υπόλοιπο νομό Φθιώτιδος.

 

Για τη σημαντική συμβολή της γέφυρας στη βελτίωση της κυκλοφορίας και την οδική ασφάλεια, μίλησε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος τόνισε ότι πρόκειται για μία γέφυρα πλήρως εκσυγχρονισμένη που λύνει τεράστια προβλήματα στις μετακινήσεις που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και οι αγρότες των περιοχών που θα εξυπηρετεί.

 

«Η επισκευή και ο εκσυγχρονισμός των δρόμων μας σε ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα, είναι για εμάς το Α και το Ω. Βάλαμε κάτω όλα τα δεδομένα και τις ανάγκες του οδικού μας δικτύου και αποφασίσαμε ότι ένας από τους βασικούς στόχους, ως περιφερειακής αρχής, θα πρέπει να είναι να εξασφαλίσουμε και το τελευταίο ευρώ για να δημιουργήσουμε ασφαλείς δρόμους και να κάνουμε έργα στην κατεύθυνση αυτή. Με πολύ προσεκτικές κινήσεις, κάθε μέρα μελετάμε, σχεδιάζουμε και διεκδικούμε τα χρήματα για να κάνουμε παρεμβάσεις στο οδικό μας δίκτυο. Ο λόγος που μπορούμε και απορροφούμε τα χρήματα για τέτοιου είδους έργα, αφορά στο ό,τι κάνουμε πολύ σοβαρή δουλειά στην τεκμηρίωση και τον σχεδιασμό, ενώ ταυτόχρονα οι υπηρεσίες μας ανταποκρίνονται άμεσα στις έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν. Έτσι μας δίνεται η ευκαιρία να λύνουμε μεγάλα προβλήματα στις μετακινήσεις και να κάνουμε τη Στερεά Ελλάδα προσβάσιμη σε όλη τη χώρα, ακόμη και σε σημεία που ήταν αποκλεισμένη. Είναι αστείο να διαφημίζεις επί χρόνια τον τόπο σου, να προσκαλείς τουρίστες να τον επισκεφτούν και να μην μπορείς να τους υποδεχθείς. Αυτό κάνουμε, αλλάζουμε τις συνθήκες για να υποδεχθούμε κόσμο, μα πάνω απ’ όλα λύνουμε και τα ουσιαστικά προβλήματα στις καθημερινές μετακινήσεις των κατοίκων και των επαγγελματιών».

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ουσιαστική δημοκρατική πράξη ο απολογισμός έργου και η επικοινωνία με όλους τους Στερεοελλαδίτες μέσω των ΜΜΕ»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το δεύτερο

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ