1ο Νηπιαγωγείο Καρπενησίου:Εθελοντική αιμοδοσία στο Γενικό Νοσοκομείο 31/1/22-4/2/22

Κοινοποίηση

Το 1ο Νηπιαγωγείο Καρπενησίου, στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, για το θεματικό κύκλο «Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ – Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη», πραγματοποιεί εθελοντική αιμοδοσία στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου, από τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 04 Φεβρουαρίου 2022.

Με αφορμή το βιβλίου «Τι ζητούσε μια φορά η αλεπού στη ρεματιά;» του Κώστα Μάγου, το οποίο έχει γραφτεί σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) θελήσαμε οι μαθητές να ευαισθητοποιηθούν σε ζητήματα κοινωνικής αλληλεγγύης και εθελοντισμού, να γίνουν πρεσβευτές του μηνύματος του εθελοντή αιμοδότη στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον τους, αλλά να γίνουν και οι ίδιοι μεγαλώνοντας εθελοντές αιμοδότες.

Στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν την έννοια της «εθελοντικής αιμοδοσίας», να κατανοήσουν και να προβληματιστούν σχετικά με τις ανθρώπινα ανάγκες στον τομέα της υγείας και να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με το θέμα, τόσο τα ίδια τα παιδιά όσο και οι οικογένειες τους.

Βασική μέριμνά μας είναι η οργάνωση δραστηριοτήτων για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, που ενισχύουν την κατανόηση εννοιών όπως ο αλληλοσεβασμού και η αλληλεγγύη.

Τα παιδιά στα πλαίσια της δραστηριότητας δημιούργησαν κάρτες για να μεταφέρουν το μήνυμα στης αιμοδοσίας στις οικογένειες τους, έφτιαξαν ταυτότητες «μελλοντικού» εθελοντή αιμοδότη και δημιούργησαν αφίσες για να τοποθετηθούν σε σημαντικές υπηρεσίες της πόλης μας, όπως το Δημαρχείο, το Γηροκομείο, τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, την Αστυνομική Διεύθυνση και την Πυροσβεστική.

Επίσης έφτιαξαν ευχαριστήρια δώρα για όποιους πάνε να δώσουν αίμα αλλά και μια αναμνηστική αφίσα για να στολίσει το Τμήμα Αιμοδοσίας.

*Το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Καρπενησίου λειτουργεί από τις 08:00 έως τις 12:30 το πρωί. Ενημερωθείτε για την εθελοντική αιμοδοσία στη σελίδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας https://ekea.gr/.

Με εκτίμηση,

οι εκπαιδευτικού του 1ου Νηπιαγωγείου Καρπενησίου

Μπανιά Μαργαρίτα
Μουτσώκου Αγγελική
Μάντζαρη Έλενα

Επιμέλεια:Έλενα Κανέλλου

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ουσιαστική δημοκρατική πράξη ο απολογισμός έργου και η επικοινωνία με όλους τους Στερεοελλαδίτες μέσω των ΜΜΕ»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το δεύτερο

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ