5 τραπεζικές λειτουργίες που δε γνωρίζατε ότι μπορείτε να έχετε στο smartphone σας

Κοινοποίηση

Για να μη χρειαστεί να μετακινηθείτε ούτε βήμα από το σπίτι σας!

Ποια είναι η καλύτερη συντροφιά που έχει ο καθένας από εμάς την περίοδο της καραντίνας; Η απάντηση θα μπορούσε να είναι ο εαυτός μας, αλλά η αλήθεια είναι πως, στην πραγματικότητα, είναι το smartphone μας. Καθώς οι πιο πολλές κοινωνικές επαφές, αλλά και αρκετές από τις συνήθεις δραστηριότητές μας έχουν “παγώσει” έως ότου λήξει αυτή η περιπέτεια, η σχέση με το smartphone μας έχει γίνει περισσότερο στενή από ποτέ. Τα καλά νέα είναι ότι η ψηφιακή μας ζωή στην περίοδο της καραντίνας έχει γίνει πιο πλούσια, ενδιαφέρουσα και δημιουργική από ποτέ και τα ακόμη καλύτερα ότι, μέσω του κινητού μας, μπορούμε πλέον να τακτοποιήσουμε υποχρεώσεις – οικονομικές και μη – που, πιθανότατα, μας προβληματίζουν αρκετά, ιδιαίτερα σε μέρες που δεν κινούμαστε ελεύθερα παντού.

Ζώντας στο… δύσκολο 2020, οι τραπεζικές συναλλαγές και υπηρεσίες είναι, σε μεγάλο βαθμό, ψηφιακές και το smartphone αποτελεί το μέσο για να τις πραγματοποιήσουμε. Για να γίνουμε πιο πρακτικοί και να σας διευκολύνουμε ακόμη περισσότερο, βρήκαμε 5 τραπεζικές συναλλαγές που ίσως δε γνωρίζατε ότι μπορείτε να κάνετε από το smartphone σας. Ας δούμε ποιες είναι αυτές, ώστε να αξιοποιήσετε τις ψηφιακές επιλογές που σας προσφέρει η τράπεζά σας στο έπακρο.

1. Να πληρώσετε… τα πάντα!

Μία από τις πρώτες σκέψεις ξεκινώντας η δεύτερη καραντίνα ήταν: “Και τώρα πώς θα πληρώσω τον ΕΝΦΙΑ;”. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους φθινοπωρινούς πονοκεφάλους για κάθε σπίτι, που όμως δε θα έπρεπε να υφίσταται, τουλάχιστον όσον αφορά το πρακτικό κομμάτι της πληρωμής. Και αυτό γιατί, μέσα από το smartphone σας και, χρησιμοποιώντας το Mobile App της τράπεζάς σας, μπορείτε πανεύκολα να πληρώσετε τον ΕΝΦΙΑ, την εφορία, τους λογαριασμούς σας, καθώς και άλλες οφειλές προς το Δημόσιο ή ιδιώτες, με μερικά μόνο κλικ και με χαμηλότερες χρεώσεις συγκριτικά με άλλα κανάλια της τράπεζας. Μπορείτε ακόμη να εκδώσετε παράβολα, να πληρώσετε τη δόση της κάρτας ή του δανείου σας – και όλα αυτά χωρίς καν να σηκωθείτε από τον καναπέ σας. Φυσικά, πρέπει να διευκρινιστεί ότι οι συναλλαγές γίνονται πάντα σε ένα ασφαλές ηλεκτρονικό περιβάλλον με προηγμένο Firewall και πρωτόκολλο κρυπτογράφησης.
2. Να στείλετε χρήματα σε ένα φίλο

Πόσες φορές δεν υπάρχει η ανάγκη να στείλετε χρήματα σε κάποιον, είτε επειδή πρέπει να καλύψει μία υποχρέωση, είτε επειδή του χρωστάτε, είτε επειδή έχει προκύψει έκτακτος λόγος; Ειδικότερα τώρα, που οι επισκέψεις στην τράπεζα, όπως και οι περισσότερες κινήσεις σας εκτός σπιτιού, έχουν περιοριστεί στις απολύτως απαραίτητες, ίσως πρέπει να σκεφτείτε εναλλακτικές. Το ξέρατε ότι, γνωρίζοντας απλά τον αριθμό του κινητού ενός φίλου σας, μπορείτε να του στείλετε χρήματα και μάλιστα δωρεάν; Υπηρεσίες όπως το PaF – Pay a Friend μέσα από το mobile app, σας επιτρέπουν να στείλετε χρήματα σε αγαπημένα σας πρόσωπα, χωρίς καν να γνωρίζετε τον αριθμό λογαριασμού τους. Ο παραλήπτης ειδοποιείται για την αποστολή την ίδια στιγμή και, μέσα από μία ιδιαίτερα απλή διαδικασία βάζοντας απλά online τον αριθμό λογαριασμού του, μπορεί να λάβει τα χρήματά σας άμεσα και χωρίς καμία απολύτως χρέωση.

3. Να πληρώσετε σε ένα POS, χρησιμοποιώντας μόνο το κινητό σας

Σε μέρες πανδημίας, ακόμη και η χρήση μετρητών ή το να πρέπει να δώσετε την κάρτα σας για να πληρώσετε ό,τι αγοράζετε, μπορεί να σας προβληματίσει. Γνωρίζατε λοιπόν, ότι, βγαίνοντας από το σπίτι για τη “Μετακίνηση 2”, μπορείτε, αξιοποιώντας τις δυνατότητες υπηρεσιών όπως το Wallet μέσα απο το mobile app, να πραγματοποιείτε ασφαλείς και χωρίς κινδύνους ανέπαφες συναλλαγές από το κινητό σας σε POS, χωρίς τη χρήση της κάρτας στη φυσική της μορφή; Πρόκειται για μία υπηρεσία διαθέσιμη για κάρτες Mastercard και κινητά με λειτουργικό σύστημα Android 5+ που υποστηρίζουν τη λειτουργία NFC, μία τεχνολογία που επιτρέπει την ασύρματη μετάδοση δεδομένων σε απόσταση μικρότερη από 10 εκατοστά. Πρέπει να σημειωθεί, φυσικά, ότι η ταυτοποίηση πραγματοποιείται με το 4-ψήφιο PIN του Mobile App ή δακτυλικό αποτύπωμα, επομένως είναι απόλυτα ασφαλής. Και τα καλύτερα νέα είναι πως, πληρώνοντας ανέπαφα με το κινητό, κερδίζετε και εξαργυρώνετε ευρώ €πιστροφή σε πάνω από 8.500 επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
4. Να βγάλετε online κωδικούς πρόσβασης

Ναι και αυτό μπορεί να γίνει από το σπίτι, μόνο με τη βοήθεια του smartphone σας! Οι κωδικοί πρόσβασης για το e-banking ή το m-banking σας εκδίδονται πλέον πανεύκολα online, αρκεί να έχετε δηλώσει στην τράπεζα τον αριθμό του κινητού σας και να έχετε ενεργή χρεωστική ή πιστωτική κάρτα στο όνομά σας στην τράπεζα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά η διαδικασία είναι άμεση και σας επιτρέπει σε μερικά λεπτά να έχετε πρόσβαση στο Mobile App της τράπεζάς σας και να κάνετε συναλλαγές από το κινητό σας. Επιπλέον, εάν ξεχάσετε ή μπλοκάρετε τους κωδικούς σύνδεσής σας, μπορείτε επίσης να τους ανακτήσετε online, με ασφάλεια και μεγαλύτερη ευκολία από ποτέ.
5. Να επικοινωνήσετε μέσω βιντεοκλήσης με τον personal banker σας

Υπηρεσίες όπως το v-banking, που αξιοποιεί τη δυνατότητα πραγματοποίησης βιντεοκλήσης σε πραγματικό χρόνο από όπου και αν βρίσκεστε, αποτελούν πρωτοπόρες λύσεις προσωπικής επικοινωνίας με τον Personal Banker σας, ιδιαίτερα χρήσιμες στον καιρό της πανδημίας. Με τη βοήθεια αυτής της ιδιαίτερα καινοτόμας υπηρεσίας, εξυπηρετείστε με ασφάλεια από την άνεση του χώρου σας και έχετε άμεση επικοινωνία με τον Personal Banker σας σαν να ήσασταν στην τράπεζα. Μέσω του v-Banking, μπορείτε να ενημερωθείτε μέσω βιντεοκλήσης σχετικά με τις ανάγκες διαχείρισης της περιουσίας και τις επιλογές που ταιριάζουν στο προφίλ σας, να αποκτήσετε online προϊόντα όπως λογαριασμό ή προθεσμιακή κατάθεση, να επικαιροποιήσετε τα στοιχεία σας χωρίς να πάτε σε κατάστημα, να πραγματοποιήσετε συναλλαγές σε αμοιβαία κεφάλαια και ασφαλιστικά επενδυτικά προγράμματα, αλλά και να κάνετε καθημερινές συναλλαγές σας, όπως μεταφορές χρημάτων και πληρωμές λογαριασμών.

πηγή zougla.gr

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

Πρέπει να απολογηθείτε κ.Δήμαρχε.

Φάνηκαν ήδη τα πρώτα δείγματα γραφής και οι προτιμήσεις του νέου Δημάρχου. Έπειτα απο 35 χρόνια αδειάληπτης ενημέρωσης και ψυχαγωγίας στο Δήμο Καρπενησίου το Ράδιο

Read More »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ι.Σ. 18-7-2024 / ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΣ ΠΙΣ 17-7-2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, μετά τη συνάντηση του προεδρείου του την Τρίτη 16 Ιουλίου με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας,

Read More »

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Χρηματοδότηση 792.000 ευρώ για την 3ετη λειτουργία ΚΔΗΦ για Άτομα με Αναπηρίες

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Χρηματοδότηση 792.000 ευρώ για την 3ετη λειτουργία Κέντρων Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Αναπηρίες

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ