Αεροδιακομιδές με μικρά λειτουργικά ελικόπτερα που έχουν εύκολη πρόσβαση σε κάθε σχεδόν περιοχή, ζητά με επιστολή του προς το υπουργείο Υγείας και το ΕΚΑΒ, ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης.

Κοινοποίηση

Αεροδιακομιδές με μικρά λειτουργικά ελικόπτερα που έχουν εύκολη πρόσβαση σε κάθε σχεδόν περιοχή, ζητά με επιστολή του προς το υπουργείο Υγείας και το ΕΚΑΒ, ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης.
Ειδικότερα στην επιστολή του -την οποία κοινοποιεί στο Γραφείο Πρωθυπουργού, στον Βουλευτή Ευρυτανίας, στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας- για την κάλυψη των επειγόντων περιστατικών ασθενών στην ορεινή ζώνη της περιοχής των Αγράφων, αναφέρει:
«Κύριε Υπουργέ, Κύριε Πρόεδρε,
Ο Δήμος Αγράφων ,ένας από τους πιο ορεινούς Δήμους στην πατρίδα μας ,είναι στην ουσία αποκομμένος από οποιαδήποτε νοσηλευτική μονάδα. Το Νοσοκομείο Καρπενησίου και το Νοσοκομείο Αγρινίου στα οποία προστρέχουμε, απέχουν αρκετές ώρες από τα ορεινά χωριά του Δήμου μας. Το δε κέντρο υγείας Δυτικής Φραγκίστας , πέρα από το ότι βρίσκεται εκτός της πορείας του οδικού άξονα προς το Νοσοκομείο, δεν είναι σε θέση να καλύψει βαριά και επείγοντα περιστατικά ασθενών. Χαρακτηριστικό είναι και το τελευταίο περιστατικό του νεαρού άνδρα που χάθηκε λόγω του ότι το ΕΚΑΒ χρειάστηκε πέντε ώρες να τον διακομίσει στο Νοσοκομείο. Είναι αδήριτη ανάγκη κύριε Υπουργέ και κύριε Πρόεδρε να βρεθούν άλλοι , έξυπνοι και λειτουργικοί τρόποι να αντιμετωπισθούν τα επείγοντα περιστατικά στην περιοχή μας για να μην συνεχίσουμε να θρηνούμε θύματα. Τέτοιος τρόπος είναι οι αεροδιακομιδές με μικρά λειτουργικά ελικόπτερα που έχουν εύκολη πρόσβαση σε κάθε σχεδόν περιοχή. Υπάρχει ακόμη η πληροφορία ότι το σύστημα υγείας προσανατολίζεται στο να εκμεταλλευτεί τέτοιες δυνατότητες , μισθώνοντας ανάλογες υπηρεσίες για να καλύψει τις ανάγκες επειγόντων περιστατικών σε απομακρυσμένες περιοχές . Σας παρακαλώ πολύ να συμπεριλάβετε σε αυτές τις περιοχές και τον Δήμο μας. Σε διαφορετική περίπτωση, αν το πρόγραμμα αυτό δεν προχωρήσει, παρακαλούμε να μας στηρίξετε οικονομικά , ούτως ώστε συμβάλλοντας και εμείς με τα πενιχρά οικονομικά μας να μισθώσουμε εμείς οι ίδιοι , ως Δήμος, υπηρεσίες αερομεταφοράς ασθενών από υπάρχουσες επιχειρήσεις .
Κύριε Υπουργέ και κύριε Πρόεδρε σας παρακαλώ πολύ να θεωρήσετε το αίτημα μας ως εξαιρετικά επείγον και να προχωρήσετε στην άμεση αντιμετώπιση του. Προσδοκώ σε συνάντηση μαζί σας ώστε να σας ενημερώσω διεξοδικότερα για το μεγάλο αυτό θέμα.»

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

Πρέπει να απολογηθείτε κ.Δήμαρχε.

Φάνηκαν ήδη τα πρώτα δείγματα γραφής και οι προτιμήσεις του νέου Δημάρχου. Έπειτα απο 35 χρόνια αδειάληπτης ενημέρωσης και ψυχαγωγίας στο Δήμο Καρπενησίου το Ράδιο

Read More »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ι.Σ. 18-7-2024 / ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΣ ΠΙΣ 17-7-2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, μετά τη συνάντηση του προεδρείου του την Τρίτη 16 Ιουλίου με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας,

Read More »

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Χρηματοδότηση 792.000 ευρώ για την 3ετη λειτουργία ΚΔΗΦ για Άτομα με Αναπηρίες

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Χρηματοδότηση 792.000 ευρώ για την 3ετη λειτουργία Κέντρων Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Αναπηρίες

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ