ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ Γητειές, μάγια και μπαχαρικά, ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ, εκδόσεις Ψυχογιός

Κοινοποίηση

Πρόσφατα, κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της αγαπημένης φίλης και συγγραφέως Δήμητρας Ιωάννου, ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ, από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Είναι το όγδοο βιβλίο της και για άλλη μια φορά – όπως το ανέμενα άλλωστε- ήταν καθηλωτικό. Το κράμα της συγγραφέως εμπεριέχει εκτός από φαντασία, την κατάλληλη μελέτη -εργασία, τη σωστή χρήση της γλώσσας, την έμπειρη ματιά της όσον αφορά τις ανθρώπινες σχέσεις αλλά και την αγάπη για την γραφή! Σαν άλλη Σαλώμη απεκδύεται συνεχώς τα πέπλα της ως την τελευταία σελίδα κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των αναγνωστών.

Ξέρεις γιατί δε διστάζω να σε θυσιάσω; Γιατί είσαι ζυμωμένη στα κύτταρά μου. Δεν υπάρχουν όρια μεταξύ μας. Δεν είμαστε δύο, είμαστε ένα… Μια ψυχή σε δυο κορμιά… Και δεν πειράζει αν πεθάνει η μια… Αρκεί να ζήσει η άλλη! Αποφάσισα να ζήσω εγώ, αλλά πάντα θα σε κουβαλάω κολλημένη επάνω μου! Γιατί εγώ είμαι εσύ!
Δύο γυναίκες. Ραλλού η κόρη του Δράκου και Ισιδώρα η κόρη του Κύκνου. Δύο αντίθετες φατρίες. Δύο αιώνια μαχόμενες οικογένειες. Η μία φτωχή και έτοιμη να φτάσει στα άκρα για να διεκδικήσει ότι θελήσει, η άλλη πλούσια με ευγενικούς τρόπους, έτοιμη να συμπαρασταθεί σε κάθε αδύναμο πλάσμα. Δύο γυναίκες στην πλανεύτρα Αλεξάνδρεια. Όμως αυτή η πόλη με τα αμέτρητα αρώματα των μπαχαρικών και τον καυτό ήλιο δεν μπορεί να χωρέσει και τις δύο. Καμία από τις δύο όμως δεν θέλει να αφήσει την ευλογημένη γη. Πρόκειται, για μια ιστορία εκδίκησης επάνω στο πέταλο της φιλίας… κι αυτό οδηγεί σε απρόβλεπτες καταστάσεις με ολέθρια αποτελέσματα. Διεκδικούν το ίδιο πρόσωπο, το ίδιο όνομα. Όμως η πραγματική Ισιδώρα Κοσμίδη είναι μία.

Οι διάλογοι ζωντανοί, εμπλουτισμένοι με αραβικές λέξεις και εκφράσεις. Η συγγραφέας μας μεταφέρει από την Αλεξάνδρεια στην Καλιφόρνια και τέλος στην Αθήνα του ‘60 και μας μεταφέρει όλο το πολιτικοκοινωνικό γίγνεσθαι της εποχής. Η Αθήνα είναι η πόλη όπου θα αναμετρηθούν οι δύο γυναίκες. Μια μάχη που προετοιμαζόταν από χρόνια συνειδητά και ασυνείδητα…
Μαζί με τις πρωταγωνίστριες έρχονται στο φως και πολλά ακόμα πρόσωπα εξίσου σημαντικά διαδραματίζοντας το καθένα το δικό του ρόλο. Μυστικά, πάθη, δόξα, πλούτη, έρωτες σε μια μάχη εκδίκησης, κατάκτησης και επιβίωσης… Μια ιστορία πλασμένη με γητειές, μπαχάρια, ξόρκια και σερμπέτια.

ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΔΕΝ ΤΙΣ ΧΩΡΑΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ… ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ…

Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν επίσης τα μυθιστορήματά της ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ – ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΓΙΣΣΑΣ, ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΑΝΝΕΤΑΣ, ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ – Η ΓΗΤΕΥΤΡΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΟΙ ΓΙΟΙ ΤΗΣ ΓΑΛΑΝΗΣ ΚΥΡΑΣ, Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ, ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ, Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΘΕΑΣ και ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ – ΓΗΤΕΙΕΣ, ΜΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΑ.

Γράφει: Θεοφάνης Λ. Παναγιωτόπουλος, Θεολόγος, συγγραφέας, & ραδιοφωνικός παραγωγός

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

Δελτίο Τύπου κινητικότητας Erasmus+

Στο διάστημα από Δευτέρα 10 έως και το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκε κινητικότητα στη πόλη Sivas (Σεβάστεια) της Τουρκίας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+

Read More »

🚵 «ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ – Το πράσινο BREVET”

Με εκκίνηση και τερματισμό το Καρπενήσι  διεξάγεται σήμερα Σάββατο 15 Ιουνίου για 2η συνεχόμενη χρονιά το απαιτητικό Brevet 200 χιλιομέτρων με τίτλο “Ευρυτανία, το πράσινο

Read More »