ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΕΚΚ

Κοινοποίηση

Σε ένα ιδιαίτερα  φορτισμένο  κλίμα πραγματοποιήθηκαν στις 71216  η 22η και  η 23η  συνεδρίαση  του Δ. Σ. Καρπενησίου. Η μεν πρώτη ήταν ειδική και αφορούσε την ψήφιση του προϋπολογισμού του επόμενου έτους  και η δεύτερη  τακτική. Από τον συνδυασμό της Α.Δ.Ε.Κ.Κ.  παραβρέθηκαν  οι  ΣΤΑΜΑΤΗΣ  Ι.-ΙΒΡΟΣ  Ι.- ΜΑΝΤΖΙΟΥΤΑΣ  Ι.- ΠΕΤΑΡΟΥΔΗΣ  Δ.-ΠΑΠΑΔΟΓΟΥΛΑΣ  Π.- ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΟΣ  Η. –ΣΚΛΑΠΑΝΗΣ  Τ. και  ο ΚΟΝΤΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, που αντικατέστησε την ΓΡΙΒΑ Κ.

 Με την ολοκλήρωση της εισήγησης, της αντιδημάρχου οικονομικών,   σχετικά με τον προς ψήφιση  προϋπολογισμό   και με αφορμή   λόγους που επικαλέσθηκε ο δήμαρχος για να δικαιολογήσει την μείωση των κονδυλίων  αυτού, ακολούθησε έντονη συζήτηση  με αντιπαραθέσεις.

Ειπώθηκε για πρώτη φορά από  τον δήμαρχο  ότι υπήρχε συνεχής είσπραξη από το 2011 ετησίως 650.000 €, από επιστροφή παρακρατηθέντων πόρων. Οι πόροι αυτοί αφορούσαν την περίοδο των παλαιών Καποδιστριακών δήμων. Παρά ταύτα όμως ακούγαμε  συνέχεια για παλαιά δάνεια και χρέη  που όμως ακόμη και να υπήρχαν είναι υπερκαλυμμένα  από  την επιστροφή αυτών  των  πόρων. 

 Καταγγείλαμε ότι  γνωρίζουμε  για  οικονομικές  διεκδικήσεις   σε βάρος του δήμου στα δικαστήρια   και όμως  δεν  ακούμε  για  παρουσία εκεί, ως  υπερασπιστών  του δημάρχου ή του αρμόδιου αντιδημάρχου.  Υπενθυμίσαμε  ότι καταγγέλλαμε συνεχώς,  για  αδιαφορία  στην βεβαίωση και  είσπραξη  πόρων από  αρκετές  πηγές  και την μεγάλη αναποτελεσματικότητα που παρατηρείται  στην είσπραξη  των  δημοτικών τελών. Στο σκέλος των εξόδων σχολιάσαμε  σπατάλες για επιχορηγήσεις και εκδηλώσεις και την λάθος πολιτική που ακολουθείται  στην τουριστική προβολή του τόπου μας . Απαραίτητες ενέργειες. στην δύσκολη  οικονομική κατάσταση που βιώνουμε,  όπως η μεγάλη μείωση δημοτικών τελών , η φροντίδα και για τα χωριά μας ,  καθώς και η πραγματοποίηση έργων ουσίας και όχι βιτρίνας, δεν  πραγματοποιούνται  γιατί η δημοτική αρχή επιλέγει την μικροπολιτική.  Αυτά  και πολλά άλλα,  όπως η έλλειψη νοικοκυροσύνης , σε συνδυασμό και με την οικονομική κρίση  προδιαγράφουν , ένα δυσμενές και αβέβαιο  μέλλον,  για τον δήμο μας .

-Καταψηφίσαμε στο σύνολό του  τον προϋπολογισμό  του επόμενου έτους 2017,  που ανέρχεται στο ποσό των 19.815.916,40 € εκ των οποίων τα 7.414.748,97 € αφορούν το τεχνικό πρόγραμμα,(ενώ το 2016 ήταν 21.483.379,22 εκ των οποίων 9.732.297,87 € τεχνικό πρόγραμμα), εκτός των κονδυλίων που  αφορούν τη μισθοδοσία πάσης φύσεως προσωπικού, καθώς και των εξόδων παράστασης των αιρετών, την εξυπηρέτηση των δανείων και την πληρωμή των υποχρεωτικών δαπανών, με  πνεύμα  όμως οικονομίας, των δαπανών  για πάσης φύσεως κοινωνική  πολιτική, με την  προϋπόθεση   τη  διαφανή λειτουργία των διαφόρων δομών και τέλος ορισμένων έργων  χρηματοδοτούμενων κυρίως από  Ευρωπαϊκά Προγράμματα, όπως αναλυτικά αυτά περιγράφηκαν  από  εμάς στην συνεδρίαση  ψήφισης  του Τεχνικού Προγράμματος 2017.

-Με το ίδιο σκεπτικό καταψηφίσαμε και  το 2ο θέμα της ειδικής συνεδρίασης που αφορούσε  το Ολοκληρωμένο  Πλαίσιο Δράσης  του Προϋπολογισμού  εσόδων-εξόδων  του επόμενου έτους 2017.

Μετά το τέλος της ειδικής συνεδρίασης  αναφερθήκαμε σε θέματα που απασχολούν  τους δημότες  και εμάς,  και ζητήσαμε παρεμβάσεις προς επίλυση αυτών και ενημέρωση  του συμβουλίου. 

-Επειδή είμαστε στον χειμώνα και  για την αποφυγή προβλημάτων ζητήσαμε τον  άμεσο καθαρισμό της κοίτης του Κλαρωτού στο Καρπενήσι.

– Επίσης  εντός της πόλεως  την ορθή σήμανση, ειδικά όσον αφορά την κυκλοφορία και τη  στάθμευση  των  οχημάτων.

– Ζητήσαμε ενημέρωση,  για τους νεοφερμένους  από  μετάταξη υπαλλήλους,  για αποφάσεις του δήμου  που ακυρώνονται από την περιφέρεια, ως μη νόμιμες, για εντάλματα  πληρωμών που  δεν εκτελούνται, ως μη νόμιμα, για την  αναγκαία  στελέχωση της  υπηρεσίας  δημοτικής  αστυνομίας,  για τη λειτουργία του κοινωνικού φροντιστηρίου , που τόσο έντονα προβαλλόταν  παλαιότερα, για το αν  θα λειτουργήσει το δημοτικό ωδείο, για  το  Κολυμβητήριο  , το Χιονοδρομικό  Κέντρου, το Αθλητικό  Κέντρο, για την κατάσταση που βρίσκεται ο δήθεν βοτανικός κήπος   και άλλα  ιδιαίτερα σπουδαία   για ένα δήμο που θέλει  να  εγγυάται στους δημότες,  ένα  καλύτερο μέλλον.

-Τέλος ζητήσαμε να  βρεθεί λύση για  τις επιπτώσεις που  υπήρξαν από ενέργειες του  δήμου μας σε βάρος  επαγγελματία της πόλης μας. Το αποτέλεσμα ,των   αν μη τι άλλο άστοχων  ενεργειών, ήταν να οδηγηθεί  σε οικονομικό αδιέξοδο μία οικογένεια  και από την άλλη να καμαρώνουμε  ότι ασκούμε κοινωνικές πολιτικές . Εμείς θα  περιμένουμε ,την  με κάθε τρόπο   άμεση επανόρθωση,  της όποιας ζημίας προκλήθηκε.

Στη συνέχεια  συζητήθηκαν  τέσσερα επείγοντα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης και τα τριάντα τρία (33)   προγραμματισμένα .

-Το 3ο θέμα αφορούσε την έγκριση του προγράμματος τουριστικής προβολής για το  έτος 2017 ύψους 50.000 Ε. Επιφυλαχθήκαμε να το ψηφίσουμε  περιγράφοντας   τις άστοχες και ατελέσφορες ενέργειες  που  χρηματοδοτούνται  και υλοποιούνται .

-Το 8ο θέμα που ήταν  σχετικό με αίτημα δημότη για περισυλλογή των καταπτώσεων  του οδικού άξονα Καρπενήσι- Αγία Τριάδα  (από Βελούχι)  αναβλήθηκε .

-Το  11ο θέμα αφορούσε την ψήφιση του Προϋπολογισμού της Ε.Κ.Ε.Π.Π.Π.Α.ΔΗ.Κ. για το 2017. Σχολιάσαμε κάποια μη ρεαλιστικά για εμάς έσοδα που περιγράφονται  καθώς και την μεγάλη ετήσια  χρηματοδότηση από τον δήμο μας με το   ποσό των  202.000 € .Σ τα έξοδα δεν ψηφίσαμε τα ποσό που αφορούν τις αμοιβές των αιρετών καθώς και τις δαπάνες των πολιτιστικών εκδηλώσεων, που προκαλούν πολλές φορές τους συμπολίτες μας  και θεωρούνται, στην εποχή της κρίσης  που ζούμε, σπατάλες .

-Το 12ο θέμα  αφορούσε την ψήφιση της εισηγητικής έκθεσης τεκμηρίωσης των εσόδων και των εξόδων   του ως άνω  προϋπολογισμού . Επιφυλαχθήκαμε με το ίδιο σκεπτικό.

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ  13122016

Για την   Α.Δ.Ε.Κ.Κ.          

   ΓΙΑΝΝΗΣ  ΣΤΑΜΑΤΗΣ     

 

Επικεφαλής   Μείζονος Αντιπολίτευσης.  

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας καταρρέουν καθώς οι απαιτήσεις AI εκτινάσσονται στα ύψη

πηγή:zougla.gr H τεχνητή νοημοσύνη απαιτεί την εντατική λειτουργεία του υπολογιστής και αυτό δημιουργεί προβλήματα… «Υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα με τη generative τεχνητή νοημοσύνη», λέει η

Read More »

📀 ZAF – «TRUE LOVE STORΥ part 1»

Ο ZAF, ο πολυτάλαντος και hot newcomer που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις από το πρώτο κιόλας hit του, το «Πες», επανέρχεται δυναμικά και παρουσιάζει το

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ