Προϋπολογισμός 2017

Κοινοποίηση

Την προηγούμενη Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου σε ειδική συνεδρίαση ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός έτους 2017 του Δήμου Καρπενησίου από το Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Ιδιαίτερα σημαντικός ο προϋπολογισμός του 2017 καθώς αποτελεί ένα ολοκληρωμένο εργαλείο διαχείρισης και μια ουσιαστική δέσμευση στα πλαίσια της οικονομικής λειτουργίας του Δήμου μας. Στόχος μας είναι με σωστή διαχείριση, ανοιχτές διαδικασίες, διαφάνεια, σκληρή δουλειά και βέλτιστη εκμετάλλευση όλων των πόρων ο Δήμος Καρπενησίου να συνεχίσει να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα προβλήματα και τις ανάγκες των δημοτών.

 

Ο προϋπολογισμός είναι μειωμένος σε σχέση με το 2016. Η μείωση οφείλεται στην απόδοση από το Υπουργείο Εσωτερικών των παρακρατηθέντων πόρων, που ανέρχονται στο ποσό των 650.000 € (σχεδόν μια ΣΑΤΑ), χρήματα τα οποία που χρησιμοποιούσε ο δήμος για να καλύψει λειτουργικές ανάγκες και δράσεις. Επίσης, απουσιάζουν τα έσοδα από τους βοσκοτόπους, καθώς υπάρχει ο παραλογισμός του κεντρικού κράτους ότι άλλοι παίρνουν τα έσοδα και άλλοι έχουν τις υποχρεώσεις. Ένα επιπλέον πρόβλημα είναι οι μειώσεις των μισθωμάτων των κτιρίων που εισπράττει ως έσοδα ο δήμος, μειώσεις που προέκυψαν από δικαστικές αποφάσεις ύστερα από προσφυγή των εκμισθωτών. Επιπλέον οικονομική επιβάρυνση στον προϋπολογισμό δημιουργεί η εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων από έργα και εργασίες της περιόδου 2006-2010, οι οποίες τελεσιδίκησαν το 2016 και έπεται και συνέχεια το 2017, ποσό που ανέρχεται σε 150.000€ ανά έτος.   Τέλος, στον προϋπολογισμό υπάρχει επιβάρυνση 200.000€ ανά έτος από την αποπληρωμή δανείων ύψους 2.000.000€ της περιόδου 2006-2010.

Παρόλα αυτά ο Δήμος Καρπενησίου με συντονισμένες προσπάθειες μπόρεσε να διατηρήσει και να ενισχύσει τις κοινωνικές του δομές ( γεύματα αγάπης, κοινωνικό παντοπωλείο, βοηθήματα σε άπορους δημότες) μέσα σε μα δύσκολη περίοδο. Ακόμα, ο δήμος προχώρησε σε μείωση των δημοτικών τελών γιατί πιστεύει ακράδαντα ότι είναι καλύτερα « να παίρνουμε λίγα από πολλούς παρά πολλά από λίγους».

Βέβαια, συνεχίζουμε να διεκδικούμε την ένταξη νέων έργων και χρηματοδοτήσεων κυρίως από το ΕΣΠΑ και αξιοποιούμε την άριστη συνεργασία και συμπαράσταση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για την επίλυση προβλημάτων καθημερινότητας των δημοτών αλλά και εκτελώντας έργα που δίνουν προοπτική ανάπτυξης στον τόπο.             

 

 

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας καταρρέουν καθώς οι απαιτήσεις AI εκτινάσσονται στα ύψη

πηγή:zougla.gr H τεχνητή νοημοσύνη απαιτεί την εντατική λειτουργεία του υπολογιστής και αυτό δημιουργεί προβλήματα… «Υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα με τη generative τεχνητή νοημοσύνη», λέει η

Read More »

📀 ZAF – «TRUE LOVE STORΥ part 1»

Ο ZAF, ο πολυτάλαντος και hot newcomer που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις από το πρώτο κιόλας hit του, το «Πες», επανέρχεται δυναμικά και παρουσιάζει το

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ