Ένταξη του έργου: « Κέντρο Σύγχρονης Δημοκρατικής Ιστορίας» στο ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 647.746€

Κοινοποίηση

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενέταξε την Έργο « ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα « Στερεά Ελλάδα 2014- 2020».

Το έργο αφορά τη δημιουργία ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ στο χωριό Βελωτά του Δήμου Καρπενησίου. Το Κέντρο Σύγχρονης Δημοκρατικής Ιστορίας θα στεγαστεί στην πατρική οικία του Βουλευτή Παύλου Μπακογιάννη, η οποία δωρίστηκε από τα παιδιά του στον Δήμο Καρπενησίου. Ο χώρος του Κέντρου θα αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα με θεματικές ενότητες την Δημοκρατία, την Εθνική Ενότητα και τον Παύλο Μπακογιάννη. Στο ισόγειο θα παρουσιάζεται με χρονολογική σειρά η ιστορία της Δημοκρατίας, ξεκινώντας από τη γέννηση του δημοκρατικού πολιτεύματος στην Αρχαία Ελλάδα έως και τη χρονιά που βρισκόταν και αγωνιζόταν για τη Δημοκρατία στα έδρανα της Βουλής, ο Παύλος Μπακογιάννης. Παράλληλα θα γίνεται αναφορά σε ιστορικές προσωπικότητες που υποστήριξαν το Δημοκρατικό πολίτευμα. Στον πρώτο όροφο θα διατηρηθεί αναλλοίωτη η κατοικία όπου έζησε και μεγάλωσε ο Παύλος Μπακογιάννης, ενώ τα έπιπλα, τα ρούχα και τα προσωπικά αντικείμενα του Παύλου Μπακογιάννη και της οικογένειάς του θα εκτίθενται σε ειδικά διαμορφωμένες προθήκες.

Στις πρόσθετες υποδομές του Κέντρου Σύγχρονης Δημοκρατικής Ιστορίας θα πραγματοποιηθεί και η κατασκευή ενός ισόγειου κτιρίου, που θα έχει κυρίως υποστηρικτικό ρόλο με χώρους πολλαπλών χρήσεων. Επίσης, θα κατασκευαστεί στον περιβάλλοντα χώρο της οικίας αμφιθέατρο για υπαίθριες δραστηριότητες. 

Στόχος του παρόντος έργου είναι η διατήρηση, η προστασία, η προώθηση και η ανάπτυξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς κυρίως για τουριστικούς σκοπούς. Η πολιτιστική κληρονομιά ενός τόπου αποτελεί βασική συνιστώσα του πολιτιστικού τουρισμού και μια αξιόλογη εγγύηση για προοπτική ανάπτυξης.

 

Μέσω της δημιουργίας του Κέντρου Σύγχρονης Δημοκρατικής Ιστορίας στη Βελωτά Ευρυτανίας ενισχύεται η ανάπτυξη του τόπου ως τόπου προορισμού πολιτιστικού ενδιαφέροντος.      

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ουσιαστική δημοκρατική πράξη ο απολογισμός έργου και η επικοινωνία με όλους τους Στερεοελλαδίτες μέσω των ΜΜΕ»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το δεύτερο

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ