Συμμετοχή του Δημάρχου Καρπενησίου στην Π.Ε.Δ Στερεάς Ελλάδας

Κοινοποίηση

Στη 12η Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στη Λαμία , παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης. Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε όλη την Ελλάδα. Ανάμεσά τους και τα τρία νομοσχέδια που βρίσκονται σε φάση διαβούλευσης. Το νομοσχέδιο για τους οργανισμούς, το νομοσχέδιο που αφορά τη διαχείριση απορριμμάτων και το νομοσχέδιο «σκούπα», όπως θέλει να το χαρακτηρίσει ο κ. Υπουργός Εσωτερικών, που αφορά τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στα πλαίσια όλων αυτών η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας διοργανώνει την ετήσια γενική συνέλευσή της στις 11 και 12 Νοεμβρίου 2016 στα Καμένα Βούρλα, όπου θα συζητηθούν όλα αυτά τα θέματα, με σκοπό η ΠΕΔ να παραστεί έτοιμη στο Ετήσιο Συνέδριο της ΚΕΔΕ που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 24 έως τις 27 Νοεμβρίου 2016, για να έχει συγκεκριμένες θέσεις πάνω στα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης.  Η ΚΕΔΕ από την πλευρά της, αφουγκραζόμενη την αγωνία όλων των Δημάρχων, διοργανώνει έκτακτη γενική συνέλευση στον Βόλο στις 10 και 11 Οκτωβρίου 2016.Τόσο η ΠΕΔ όσο και η ΚΕΔΕ ευελπιστούν να εισακουστούν από την Κεντρική Κυβέρνηση  όλα τα δίκαια αιτήματα των ανθρώπων της Αυτοδιοίκησης, των ανθρώπων δηλαδή που είναι κοντά στα καθημερινά προβλήματα του  δημότη.  Επίσης, στη συνεδρίαση αναφέρθηκε και η θετική εξέλιξη της παράτασης ισχύος του νόμου για τις αναθέσεις μέχρι τέλος του έτους, με την ελπίδα τις επόμενες ημέρες να έχουν τη νομοθετική ρύθμιση στα χέρια τους για την ολοκλήρωση του τεχνικού προγράμματος του 2016. Τέλος, αναμένουν από την Κεντρική Κυβέρνηση όλες τις διευκρινιστικές εγκυκλίους για τη νομοθετική ρύθμιση του νέου νόμου, έτσι ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν απρόσκοπτα την υλοποίηση των έργων του τεχνικού προγράμματος του 2017.  

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ουσιαστική δημοκρατική πράξη ο απολογισμός έργου και η επικοινωνία με όλους τους Στερεοελλαδίτες μέσω των ΜΜΕ»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το δεύτερο

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ