Ερώτηση Κοντογεώργου προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τη Σχεδιαζόμενη μεταφορά μεταναστών στο Καρπενήσι

Κοινοποίηση

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Κύριε Υπουργέ,

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν φήμες στην τοπική κοινωνία του Καρπενησίου και γενικότερα της Ευρυτανίας, ότι το Υπουργείο σας σχεδιάζει την μεταφορά μεταναστών και προσφύγων στον τόπο μας.

Όπως γνωρίζετε, ο Νομός Ευρυτανίας, ορεινός και απομονωμένος, αντιμετωπίζει μεγάλα και πολλά προβλήματα ανεργίας, που αγγίζει το 60% του ενεργού πληθυσμού, φτώχειας και μαρασμού, ιδιαίτερα τα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Μοναδική φωτεινή και ελπιδοφόρα εξαίρεση, αποτελεί η τουριστική ανάπτυξη που με πολύ κόπο χτίσαμε όλα αυτά τα χρόνια και μπορεί και φέρνει εισόδημα και απασχόληση στην ευρύτερη περιοχή του Νομού μας.

Σας ενημερώνω ότι στον τόπο μας αναπτύσσονται πολλές μορφές τουρισμού με επίκεντρο τον χιονοδρομικό, τον αθλητικό, τον τουρισμό περιπέτειας, τον αγροτουρισμό, τον ορειβατικό, τον θρησκευτικό, τον τουρισμό υγείας και ευεξίας κ.α.

Πολλοί συμπατριώτες μας, επένδυσαν και επενδύουν σε αυτές τις δραστηριότητες, ενώ τόσο η Αυτοδιοίκηση όσο και οι ιδιώτες επαγγελματίες του τουρισμού δαπανούν σημαντικούς πόρους για προβολή και διαφήμιση του τόπου μας.

Επιπροσθέτως, σας γνωρίζουμε ότι όλες οι ξενοδοχειακές μονάδες που ερεύνησαν οι υπηρεσίες σας, δεν προτίθενται να φιλοξενήσουν μετανάστες. Εξάλλου είναι γνωστό σε όλους ότι τόσο οι αντίξοες κλιματικές συνθήκες που επικρατούν στην ορεινή Ευρυτανία, όσο και η μη ύπαρξη οργανωμένων δομών φιλοξενίας καθιστούν αδύνατη την επιβίωση ανθρώπων σε κοντέινερ και σκηνές, σε τέτοιο υψόμετρο.

Θεωρούμε άδικη και απορριπτέα κάθε απόφαση του Υπουργείου σας, να σχεδιάζει μεταφορά μεταναστών στον τόπο μας, χωρίς την σύμφωνη γνώμη των φορέων και επαγγελματικών οργανώσεων της περιοχής.

Πιστεύουμε μία τέτοια εξέλιξη θα πλήξει καίρια την μόνη αποδοτική και ελπιδοφόρα δραστηριότητα στον τόπο μας με απρόβλεπτα αποτελέσματα.Κατόπιν των ανωτέρω και με βάση την λαϊκή ρήση «χωρίς φωτιά καπνός δεν βγαίνει»

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κος ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1.Είναι αλήθεια οι κυκλοφορούσες φήμες για μεταφορά μεταναστών στο Καρπενήσι;
2.Εάν είναι αλήθεια, με ποιά κριτήρια ελήφθη η σχετική απόφαση και ποιοί φορείς ενημερώθηκαν και συμμετείχαν;
3.Έχετε λάβει υπόψη σας, τις κρατούσες συνθήκες, κλιματικές και κοινωνικοοικονομικές,
αλλά και τις αρνητικές επιπτώσεις στην μοναδική οικονομική δραστηριότητα της Ευρυτανίας;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Κώστας Κοντογεώργος

Κοινοποίηση

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Τελέσθηκε το Ετήσιο Μνημόσυνο του μητροπολίτου πρ. Καρπενησίου κ.Νικολάου (ΦΩΤΟ)

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας Τριάδος Καρπενησίου τελέσθηκε την Κυριακή το πρωί 19/1 Διασαρχιερατική Θεία Λειτουργία, συνιερουργούντων του επιχωρίου Επισκόπου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ