(ΦΩΤΟ) Εορτασμός Θεοφανείων σε Καρπενήσι, Γεφύρι Βίνιανης,προβλήτα Σιβίστας και Γέφυρα Επισκόπης.

Κοινοποίηση

Με επισημότητα γιορτάστηκαν τα Αγια Θεοφάνεια μια από τις πιο λαμπρές γιορτές της πίστης μας.

Ο καθαγιασμός των υδάτων πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό κολυμβητήριο Καρπενησίου προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ.Γεωργίου και με την συμμετοχή του ιερού κλήρου της πόλης μας. Στην τελετή παρευρέθηκαν ο βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος,ο Δημάρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας κ.Αριστείδης Τασιός και άλλοι εκπροσώποι των τοπικών αρχών και φορέων καθώς και πλήθος κόσμου.

Δεκάδες νέες και νέοι βούτηξαν στα νερά του κολυμβητηρίου για να πιάσουν τον σταυρό εκπροσωπώντας τους αθλητικούς συλλόγους. Ξεχωριστή ήταν η στιγμή που ο 13χρονος αθλητής Παναγιωτης Μπαλωμένος (αθλητής του ΑΟΛ Ευρυτος) έπιασε τον Σταυρό και έλαβε την ευλογία από τον Σεβασμιώτατο.

Ο δήμαρχος Καρπενησίου δήλωσε: Τα μηνύματα της εορτής των Θεοφανείων αποτελούν για εμάς μηνύματα καθοδήγησης για προσδιορισμό των νέων προτεραιοτήτων αλλά και για ακόμα μια πιο δυναμική προσπάθεια με στόχο την δημιουργία και την ανάπτυξη. Ευχόμαστε τα μηνύματα του εορτασμού των Θεοφανείων να μας συνοδεύουν όλους σε μια νέα περίοδο δημιουργίας μακριά από προβλήματα με υγεία χαρά και ευτυχία.

 

Σε ένα μαγευτικό τοπίο, σε ένα ιστορικό μνημείο , στο γεφύρι της Βίνιανης τελέσθηκε ο αγιασμός των υδάτων.(Φωτό:Πάνος Γκορόγιας)

Σε ένα μοναδικό και μαγευτικό τοπίο, στην προβλήτα της Σιβίστας, δίπλα στα γαλαζοπράσινα νερά της Λίμνης Κρεμαστών πραγματοποιήθηκε ο επίσημος αγιασμός των υδάτων για την ΔΕ Απεραντίων. (Φωτό:Γρηγόρης Παπαθανάσης)

Με πλήθος κόσμου και ανοιξιάτικο καιρο έγινε ο Αγιασμός των Υδάτων στη Λίμνη Κρεμαστων από τη Γέφυρα της Επισκόπης.

Από τη Γέφυρα της Επισκόπης όπου ενώνει το Δήμο Αγράφων με το Δήμο Αγρινίου κόπηκαν οι Πρωτοχρονιατικες πίτες και δόθηκαν ευχές για καλή φώτιση και υγεία σε όλο το κόσμο!! (Φωτό:Ηρώ Νταλαφούρα)

Αγιασμός των υδάτων στον Κρικελοπόταμο. (Φιλοπρόοδος Σύλλογος Δομνίστας)

Επιμέλεια:Έλενα Κανέλλου

 

 

 

 

 

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ουσιαστική δημοκρατική πράξη ο απολογισμός έργου και η επικοινωνία με όλους τους Στερεοελλαδίτες μέσω των ΜΜΕ»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το δεύτερο

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ