ΓΙΟΡΤΕΣ ΔΑΣΟΥΣ 2018

Κοινοποίηση

Ανήμερα της Αγίας Παρασκευής ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης και η ομάδα του παρευρέθηκαν στο Συγκρέλο όπου με κατάνυξη και χαρά αντάμωσαν με δημότες, συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις. Λόγω εθνικού πένθους δεν πραγματοποιήθηκε το γλέντι που ήταν προγραμματισμένο

Ένα διήμερο εορτασμού αφιερώμενο σε έναν  δικό μας ήρωα, τον Αθανάσιο Καρπενησιώτη,  αγωνιστή της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, πραγματοποιήθηκε ξεκινώντας με μια ιδιαίτερη εκδήλωση στο πάρκο της παλιάς λαϊκής, με αφορμή τη μεταφορά και τοποθέτηση του μνημείου στο συγκεκριμένο χώρο. Ο δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Ευαγγελοδήμος, ως κεντρικός ομιλητής, μίλησε για τη ζωή του Αθ.Καρπενησιώτη και τον ηρωικό του θάνατο στη Μάχη του Σκουλενίου το 1821. Την επόμενη ημέρα στον Άγιο Ανδρέα, στη γενέτειρα του σπουδαίου οπλαρχηγού Αθανάσιου Καρπενησιώτη, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση μνήμης αφιερωμένη στο μεγάλο αγωνιστή του 1821, που έπεσε ηρωικά για την ανεξαρτησία του Έθνους. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αθ.Καρπενησιώτη και η εκφώνηση της κεντρικής ομιλίας απο τον δημοσιογράφο, Δημήτρη Ευαγγελοδήμο.

Για 10η συνεχή χρόνια, πραγματοποιήθηκε στη Φουρνά η Γιορτή Πίτας, με πλήθος κόσμου, παραδοσιακή μουσική και φυσικά πολλές χωριάτικες πίτες. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παναγίας Καρπενησίου συμμετείχε στη γιορτή με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών. Η Γιορτή Πίτας είναι μια γιορτή που έχει γίνει θεσμός και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στις υπέροχες νοικοκυρές της Φουρνάς και στα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Δ.Ε. Φουρνάς.

Το ίδιο βράδυ πλήθος κόσμου παρευρέθηκε και στην 7η Γιορτή Μούρου στο Καλεσμένο, μια γιορτή θεσμό πια στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου παρουσίασε ενα όμορφο θέαμα με παραδοσιακούς χορούς, ενώ όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το ιδιαίτερο μούρο.

Για ακόμα μια χρονιά με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η αθλητική διοργάνωση KARPENISSI Energy RUN 10k & Kids Duathlon 2018. Περισσότεροι από 150 αθλητές και αθλούμενοι όλων των ηλικιών πήραν μέρος σε όλα τα αγωνίσματα της μέρας έχοντας την ευκαιρία να ζήσουν μια αυθεντική αθλητική εμπειρία με τρέξιμο και ποδηλασία, σε έναν αυθεντικό τόπο ζωής όπως το Καρπενήσι. Συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες και στους διοργανωτές. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου !

Ένα έθιμο της λαικής μας παράδοσης,του κουρέματος προβάτου και της επεξεργασίας του μέχρι την ύφανσή του στον αργαλειό, αναβίωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παναγία σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση που είχε όλα τα λαογραφικά στοιχεία της περιοχής μας. Στη συνέχεια ένα μεγάλο γλέντι στήθηκε με ζωντανή παραδοσιακή ορχήστρα μέχρι αργά το βράδυ. Ευχαριστούμε πολύ τους κτηνοτρόφους και τους επιχειρηματίες του τόπου μας για την πολύ σημαντική συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης και τον εκπαιδευτικό Γιώργο Αθανασιά για την όμορφη αφήγηση. Πολλά συγχαρητήρια στον Πολιτιστικό Σύλλογο Παναγία.

 

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ουσιαστική δημοκρατική πράξη ο απολογισμός έργου και η επικοινωνία με όλους τους Στερεοελλαδίτες μέσω των ΜΜΕ»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το δεύτερο

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ