Γνωριμία με τα πουλιά της Ευρυτανίας

Κοινοποίηση

Δράση

 

Στα πλαίσια της 25ης Ευρωπαϊκής Γιορτής Πουλιών και του Δικτύου «Άγρια πανίδα σε κίνδυνο», το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018, και ώρα 11 το πρωί, εντός της Μαθητικής Εστίας Καρπενησίου, το Κέντρο Εκπαίδευσης για την Αειφορία Καρπενησίου (μέχρι πρόσφατα Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης) διοργανώνει δράση με θέμα:

 

«Γνωριμία με τα πουλιά της Ευρυτανίας»

 

Αρχικά θα γίνει μία παρουσίαση με τα πουλιά της Ευρυτανίας από τον φυσιοδίφη κ. Τσέλο Ηλία, και στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα κινηθούν με δικά τους μέσα σε κοντινό πεδίο με σκοπό την απευθείας παρατήρηση.

 

 

 

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών είναι ένα ετήσιο γεγονός που λαμβάνει χώρα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου σε περισσότερες από 100 χώρες και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία περιβαλλοντικών οργανώσεων για την προστασία των πουλιών BirdLife International. Στην Ελλάδα ο συντονισμός των εκδηλώσεων γίνεται από την Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία, εταίρο της BirdLife στην Ελλάδα. Kύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση – ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη προστασίας των μεταναστευτικών πουλιών, καθώς και των περιοχών αναπαραγωγής τους, των ενδιάμεσων σταθμών στις μεταναστευτικές τους διαδρομές και των τόπων διαχείμασής τους.

 

 

 

 

 

Ο Υπεύθυνος

 

 

 

Κοπανάκης Εμμανουήλ

 

 

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ουσιαστική δημοκρατική πράξη ο απολογισμός έργου και η επικοινωνία με όλους τους Στερεοελλαδίτες μέσω των ΜΜΕ»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το δεύτερο

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ