Η «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ 2020» για την κατάσταση στο Νοσοκομείο Καρπενησίου

Κοινοποίηση

Δελτίο τύπου:

Το περασμένο διάστημα πολύς λόγος έγινε αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου. Αφορμή, στάθηκε η επιστολή – καταγγελία που έστειλε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας προς τον υπουργό υγείας η οποία κοινοποιήθηκε προς άπαντες υπευθύνους και συλλογικά όργανα.

Είναι η πρώτη φορά που εργαζόμενοι και νοσηλευτικό προσωπικό αντιμετωπίζει προβλήματα στο Νοσοκομείο Καρπενησίου; Όχι. Το αντίθετο μάλιστα, αυτά τείνουν να παγιώνονται και να σχηματίζουν μια προβληματική εικόνα για την οποία ουδείς θα πρέπει να είναι υπερήφανος.

Ο συνδυασμός μας προσπάθησε να φέρει στην επιφάνεια όλες αυτές τις καθημερινές αδυναμίες που δεν αφήνουν τους υγειονομικούς μας να συνεχίσουν τη μάχη που τόσο φιλότιμα δίνουν κατά της πανδημίας και όχι μόνο. Ωστόσο, τότε, συντεταγμένα ένα ολόκληρο σύστημα, προσπάθησε να μας πείσει ότι όλα είναι καλώς καμωμένα, ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, χαρακτηρίζοντας μας αδιάβαστους.

Τώρα, με αφορμή την καταγγελία της Ομοσπονδίας αναμένουμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον τις απαντήσεις στα ζητήματα που τέθηκαν και κατ’ επέκταση την τοποθέτηση των αρχών για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Καρπενησίου.

Είμαστε σίγουροι ότι για άλλη μια φορά, θα επιχειρηθεί μια προσπάθεια συγκάλυψης των προβλημάτων και ωραιοποίησης της κατάστασης.

Εμείς, διαφωνούμε κάθετα με αυτό και πιστεύομε ότι ήρθε η ώρα να ανοίξει μια μεγάλη και σοβαρή κουβέντα όλων των εμπλεκομένων πλευρών, γύρω από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Καρπενησίου. Είμαστε, πεπεισμένοι ότι προς αυτή την κατεύθυνση είναι και η καταγγελία της Ομοσπονδίας.

Τέλος, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι τα χειροκροτήματα, οι βραβεύσεις και τα ευχολόγια προς τους υγειονομικούς όχι απλά δεν αρκούν αλλά είναι και υποκριτικά, καθώς τα προβλήματα στην καθημερινή τους μάχη είναι πολλά και σημαντικά.

Εμείς, τις επόμενες μέρες θα επισκεφτούμε επίσημα το Νοσοκομείο Καρπενησίου και θα συζητήσουμε με τη διοίκηση, αλλά και το υγειονομικό προσωπικό, αναλαμβάνοντας έτσι πρωτοβουλία, ώστε να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που ορθώνουν εμπόδια στο σοβαρό έργο που επιτελούν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό.

Επιμέλεια:Έλενα Κανέλλου

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ουσιαστική δημοκρατική πράξη ο απολογισμός έργου και η επικοινωνία με όλους τους Στερεοελλαδίτες μέσω των ΜΜΕ»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το δεύτερο

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ