Η Περιφέρεια φέρνει το μουσείο στο σχολείο

Κοινοποίηση

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Το Μουσείο πάει Σχολείο» που χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο  πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε σε σχολεία της Βοιωτίας και της Εύβοιας με βασικό στόχο την εκπαίδευση των παιδιών και την απόκτηση γνώσεων για την ελληνική φύση, την βιοποικιλότητα και τον φυσικό πλούτο της Στερεάς Ελλάδας, μέσα από το παιχνίδι και την συζήτηση.  Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προχώρησε στη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου προγράμματος , με σκοπό την ενίσχυση των πρωτοβουλιών που έχουν ως αντικείμενο την προσέγγιση σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας αλλά και την ενημέρωση των μαθητών για τη χλωρίδα και την πανίδα της Στερεάς Ελλάδας.

Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργήθηκε η «εκπαιδευτική βαλίτσα» που αποτελείται από αντιπροσωπευτικά δείγματα της πανίδας και της χλωρίδας της Περιφέρειας της Στερεάς Ελλάδας, δείγματα πετρωμάτων, φυτών, οστράκων, έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό για το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, ειδικά σχεδιασμένες παρουσιάσεις για τη φύση της Στερεάς Ελλάδας. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν δράσεις με την συμμετοχή και εκπαιδευτικών των σχολείων.

Με αφορμή την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, ανέφερε ότι οι πρωτοβουλίες της Περιφέρειας σε αυτή την κατεύθυνση δεν σταματούν εδώ, «Μέσα σε αυτή τη κρίση, προσπαθούμε να  βρίσκουμε τρόπο να επενδύουμε στην εκπαίδευση της γενιάς που έρχεται και πρέπει να αντιληφθεί την αξία του πλούτου της Στερεάς Ελλάδας. Με τέτοια προγράμματα επιδιώκουμε να προετοιμάσουμε πολίτες που θα έχουν γνώση για την πολιτιστική και περιβαλλοντική κληρονομία που θα αναλάβουν να διαχειριστούν και θα αξιοποιήσουν ίσως καλύτερα από εμάς» τόνισε.

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ουσιαστική δημοκρατική πράξη ο απολογισμός έργου και η επικοινωνία με όλους τους Στερεοελλαδίτες μέσω των ΜΜΕ»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το δεύτερο

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ