ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΜΠΟΤΣΑΡΕΙΑ 2018

Κοινοποίηση

 

 Με απόλυτη επιπτυχία, πλήθος κόσμου και παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου ολοκληρώθηκε το διήμερο εορτασμού στη μνήμη του ήρωα Μάρκου Μπότσαρη. Η πρώτη ημέρα περιελάμβανε την πομπή Πολιτιστικών Συλλόγων και Φιλαρμονικών στο κέντρο της πόλης που κατέληξε στην κεντρική πλατεία, κατάθεση στεφάνων από του επίσημους και όλα τα σωματεία, χαιρετισμό από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Γεώργιο και ομιλία από τη Γενική Γραμματέα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ενορίας Ευρυτάνων Αγίων “ Ο Μάρκος Μπότσαρης”. Τη βραδιά έκλεισε η Φιλαρμονική του Δήμου μας με τον “Γερο-Δήμο” από την όπερα του Πάυλου Καρρέρ “Μάρκος Μπότσαρης και με τον “Τσάμικο” σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι και στίχους Νίκου Γκάτσου υπό τη διεύθυνση της αρχιμουσικού Ευαγγελίας Βάρσου και στη φωνή τον Αναστάσιο Λαζάρου.

Την επόμενη ημέρα ακολούθησε η μεγάλη πομπή από Πολιτιστικούς Συλλόγους και Φιλαρμονικές στο Κεφαλόβρυσο. Αμέσως μετά την εκδήλωση χαιρέτισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης, ενώ στη συνέχεια ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης μίλησε για τη Μάχη στο Κεφαλόβρυσο και για τη συμμμετοχή της περιοχής μας σε όλες τις μεγάλες στιγμές της πατρίδας μας και αμέσως μετά ακολούθησε η τελετή ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου σε Επίτιμο Δημότη Καρπενησίου δίνοντας ο Δήμαρχος το κλειδί της πόλης στον Πρόεδρο κ. Παυλόπουλο.

Η βραδιά κορυφώθηκε με το θεατρικό πολυμεσικό δρώμενο “Ο Μάρκος Μπότσαρης στην Αθανασία” σε κείμενα και σκηνοθεσία της Νατάσας Μποζίνη που εμπλούτισε τα φετινά “Μποτσάρεια 2018”.

Στο πολυμεσικό έργο παρουσιάστηκαν  για πρώτη φορά, τα γεγονότα της Μάχης, ο θάνατος του ήρωα και το πέρασμά του στην αθανασία και τη μνήμη, μέσα και από τα απομνημονεύματα Ελλήνων και ξένων συγγραφέων της εποχής, τα οποία αφηγείται σε ηχογραφημένα αποσπάσματα ο ηθοποιός Λεωνίδας Κακούρης, πλαισιωμένος από ηθοποιούς και αφηγητές.

Ο Μουσικοσυνθέτης Μιχάλης Αβραμίδης έγραψε την πρωτότυπη μουσική που επενδύει το έργο και τα κομμάτια που χορογραφήθηκαν από τον Nicola Gabriel. Στα ηχητικά αποσπάσματα ακούγονται οι ηθοποιοί και αφηγητές: Λεωνίδας Χρυσομάλλης, Αντριάννα Αργυροκαστρίτου, Παναγιώτης Πραγαλός, Νατάσα Μποζίνη.

Οι μουσικοί του παραδοσιακού συγκροτήματος “ΛΑΛΗΤΑΔΕΣ” Δημήτριος Ρίζος στο κλαρίνο και Δημήτριος Ρίζος του Κλέωνα στο λαούτο έδωσαν το δικό τους παραδοσιακό χρώμα στο έργο.

Το μοιρολόγι του Μάρκου Μπότσαρη θα ερμηνεύσει η Νεκταρία Καραντζή.

Επί σκηνής βρέθηκαν  δεκάδες εθελοντές της περιοχής μας και μέλη των Πολιτιστικών Συλλόγων: Καρπενησίου, Παναγίας και Αγίου Νικολάου “Η Αναγέννηση” που συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλλουν όχιμ μόνο με τη φυσική τους παρουσία αλλά και με τα λαογραφικά εκείνα αντικείμενα που θα εμπλουτίσουν την αναπαράσταση της Ελλάδας εκείνης της εποχής.

 

Διεύθυνση παραγωγής, συντονισμός: Αντριάνα Αργυροκαστρίτου

Οι ηχογραφήσεις και η επεξεργασία του ήχου έγιναν από το Studio Amid.

Βοηθός σκηνοθέτη και γενικός συντομισμός Μποτσαρείων: Ελένη Σιαξαμπάνη

Υπεύθυνος σκηνής: Διονύσης Παρούτσας

 «Μποτσάρεια 2018»

   

                                                                     Θεατρικό δρώμενο:

 

                                         «Μάρκος Μπότσαρης στην Αθανασία»                                         

                                                       Συντελεστές -Διανομή                                     

Κείμενα-Σκηνοθεσία:  Νατάσα Μποζίνη

Χορογραφίες: Nicola Gabriel 

Μουσική, ενορχήστρωση: Μιχάλης Αβραμίδης

Βοηθός Σκηνοθέτη Έλενα Σιαξαμπάνη

Αφηγητές: Λεωνίδας Κακούρης, Νατάσα Μποζίνη

 

Στα ηχητικά αποσπάσματα ακούγονται οι ηθοποιοί:  Λεωνίδας Χρυσομάλλης, Αντριάνα Αργυροκαστρίτου, Παναγιώτης Πραγαλός

 

Έπαιξαν οι μουσικοί: Κλαρίνο Δημήτρης Ρίζος του

 Λαούτο Δημήτρης Ρίζος του Κλέωνα

 

Διεύθυνση παραγωγής, συντονισμός: Αντριάνα Αργυροκαστρίτου

Ηχογραφήσεις, επεξεργασία ήχου:StudioAmid

 

                                                           Επί σκηνής:

Τραγούδι: Νεκταρία Καραντζή

Μάρκος Μπότσαρης: Δημήτρης Κεφαλάς

Ιερέάς: πάτερ Γιώργης Χρυσαφογεώργος

Χρύσα Μπότσαρη: Έλενα Σιαξαμπάνη

 Ίσκος: Μένιος Λάππας

Τούσιας Μπότσαρης: Γιώργος Κατσιάρης

Κώστας Μπότσαρης: Δημήτρης Στόκας

Οπλαρχηγοί οι : Βαγγέλης Λαθύρης, Θόδωρος Νάκος, Πάνος Καραγιάννης, Κώστας Λιάγκας 

Γεώργιος Καραϊσκάκης: Γιάννης Χαλκιάς

Τζων Στέφενς και Έπαρχος Μεσολογγίου  : Διονύσης Παρούτσας

 

Μάρω Μπότσαρη: Βίκυ Σιαμπούλη

Ρόζα Μπότσαρη: Μαρία Κατσιάρη

Μικρή κόρη: Όλια Βέλλιου

Παιδούλα: Βασιλική Οικονόμου

 

Μέλη του χορού:

 

Βίκυ Σιαμπούλη, Καρυώτη Κωνσταντίνα, Έλενα Σιαξαμπάνη,Ελένη Μηχιώτη,Ρούλα Τσούτσουρα ,Ολυμπία Μπόνια, Όλια Βέλλιου, Μαρία Κατσιάρη, Ελισάβετ Σταμούλη και Χριστίνα Αλεξοπούλου

 

 

Τούρκοι Στρατιώτες: Άιμαν Καλάλουε, Ανδρέου Νίκος, Μάκης Μπακαές, Σιταράς Ανδρέας, Σιταράς Ταξιάρχης, Σουλιώτης Φώτης, Κεφαλάς Δημήτρης, Γαλανός Γιάννης, Καρδαμπίκης Νεκτάριος, Σιταράς Λευτέρης, Σιταράς Χριστόφορος, Σκαρμούτσος Μίλτος, Σκαρμούτσος Γιώργος, Οικονόμου Πάνος, Οικονόμου Σεραφείμ,  Λεπενιώτης Θωμάς, Πάνος Μπουμπουρής,  Αρκουμάνης Αλέξης, Κωστής Παντελής, Κατής Γιάννης,  Προύσκας Στέργιος, Ράικος Γιώργος,  Γιάννης Αντωνίου, Βαγγέλης Σιψής, Τσιάμης Δημήτρης, Λεπενιώτης Λάμπρος, Γιώργος Μουρτογιάννης, Χριστόφορος Κατσίκης, Γιώργος Ζαχαράκης και πολλοί εθελοντές της περιοχής.

 

Υπεύθυνος σκηνής και φροντιστηρίου Διονύσης Παρούτσας

Φώτα, ήχος: Στέλιος Πηροστής

Υπεύθυνες μακιγιάζ: Βασιλική Σιαξαμπάνη, Βασιλική Στόκα

 

Στο δρώμενο συμμετέχουν εθελοντές της περιοχής και μέλη από: τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρπενησίου, Πολιτιστικό  Σύλλογο Παναγία και Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Νικολάου « Η Αναγέννηση».

Φροντιστηριακά από Πολιτιστικό Σύλλογο Καρπενησίου και Πολιτιστικό Σύλλογο Παναγία.

 Παραγωγή: Δήμος Καρπενησίου & Σύλλογος Ενορίας Ευρυτάνων Αγίων ‘’Μάρκος Μπότσαρης΄΄

   Συντελεστές

    1.- Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

     2.- Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου και Ιερά Μονή Παναγίας Προυσσιωτίσσης

     3.- Ένωση Ευρυτάνων Αμερικής “Το Βελούχι”.

 

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας καταρρέουν καθώς οι απαιτήσεις AI εκτινάσσονται στα ύψη

πηγή:zougla.gr H τεχνητή νοημοσύνη απαιτεί την εντατική λειτουργεία του υπολογιστής και αυτό δημιουργεί προβλήματα… «Υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα με τη generative τεχνητή νοημοσύνη», λέει η

Read More »

📀 ZAF – «TRUE LOVE STORΥ part 1»

Ο ZAF, ο πολυτάλαντος και hot newcomer που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις από το πρώτο κιόλας hit του, το «Πες», επανέρχεται δυναμικά και παρουσιάζει το

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ