ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΡΕΙΝΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗ ΒΕΛΑΩΡΑ

Κοινοποίηση

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

 

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εσπερίδα στη Βελαώρα με θέμα την Κτηνοτροφία και τον Ορεινό Πλούτο των Αγράφων. Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου της Κάτω Βελαώρας οι ομιλητές ανέπτυξαν τις εισηγήσεις τους και δέχτηκαν πολλά ερωτήματα από τους παρευρισκόμενους κτηνοτρόφους Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Γιάννης Σάρρος,- Δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης της εφημερίδας Ύπαιθρος Χώρα και παρουσιαστής της ομώνυμης εκπομπής στον
τηλεοπτικό σταθμό STAR Κεντρικής Ελλάδας-.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Δημάρχου κ. Αλέξη Καρδαμπίκη και ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Αρη Τασιού και της Περιφερειακής Συμβούλου κας Κατερίνας Καλατζή, Στη συνέχεια ο συντονιστής έδωσε το λόγο στον κ. Γιάννη Καλτσή- MSc Γεωπόνο –ο οποίος μίλησε για την αναγκαιότητα, τον τρόπο και τα κέρδη από την σύσταση των ομάδων παραγωγής.

Ο κ. Ματζανάς Κωσταντίνος -Δρ. Δασολογίας του ΑΠΘ- μίλησε για το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του ορεινού όγκου των Αγράφων που είναι η βιοποικιλότητα και το καθαρότερο περιβάλλον. Η κα Ματίνα Κανάκη -Τ Γεωπονίας Περιβαλλοντικής και Οικολογικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου Αιγαίου-, μίλησε για την κυκλική και κοινωνική οικονομία ως εργαλεία στην κτηνοτροφία. Το λόγο πήρε και η Αντιπρόεδρος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου του Τμήματος Δασοπονίας Καρπενησίου κα. Αναστασία Παντέρα η οποία μίλησε για τις χαμένες ευκαιρίες του τόπου μας και την εμπειρία της από αντίστοιχες υποδομές στο εξωτερικό.

Από τον κ. Γιάννη Σάρρο που συντόνιζε τη συζήτηση, ο λόγος δόθηκε σε πολλούς κτηνοτρόφους που διατύπωσαν εύλογα ερωτήματα κυρίως για την αναγκαιότητα σύστασης των ομάδων παραγωγών.

Παραβρέθηκαν οι: Ιερείς Πέτρος Κώτσιας και Μποτονάκης Σπύρος ,Ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Άρης Τασιός και η Περιφερειακή Σύμβουλος Κατερίνα Καλατζη.
Οι Αντιδήμαρχοι : Χρυσούλα Σουλιώτη, Μάκκας Ηλίας, Ζαχαράκης Παναγιώτης, Αθανασίου Γιώργος, Γρηγόρης Παπαθανάσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Νιάφας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Μπράζιας Παναγιώτης, Σταμούλης Αθανάσιος, Καραγιάννη-Λαθύρη Βασιλική , Διώτη Αργυρώ , Κουτσιούμπα Ευαγγελία και Νταλαφούρα Ηρώ.

Οι τοπικοί πρόεδροι Βελαώρας, Τριποτάμου, Φραγκίστας, Γρανίτσας, Ραπτοπούλου και Λιθοχωρίου. Ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Δ. Γεωργαλής, ο πρώην Δήμαρχος Ευάγγελος Κατσιφός και οι πρώην κοινοτάρχες Μάκης Νταβαρίνος και Γιώργος Πέτσας.

                         

Κοινοποίηση

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Επίσκεψη εργασίας Τασιού στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καρδίστας κ. Κωνσταντίνο Νούσιο,στην Καρδίτσα.

Συνεχίζονται οι συναντήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας με τους Αντιπεριφερειάρχες των όμορων Νομών. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα επίσκεψη εργασίας στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καρδίστας

Read More »

Ζωντανά στις 18:00 η μετάδοση της 1ης ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ για το 2020 του Δημοτικού Συμβουλίου

Ακούστε ζωντανά απο την συχνότητα μας και διαδυκτιακά την 1η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου με τα παρακάτω θέματα: (Πριν την έναρξη της συνεδρίασης (ώρα

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ