ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΡΕΙΝΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗ ΒΕΛΑΩΡΑ

Κοινοποίηση

 

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εσπερίδα στη Βελαώρα με θέμα την Κτηνοτροφία και τον Ορεινό Πλούτο των Αγράφων. Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου της Κάτω Βελαώρας οι ομιλητές ανέπτυξαν τις εισηγήσεις τους και δέχτηκαν πολλά ερωτήματα από τους παρευρισκόμενους κτηνοτρόφους Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Γιάννης Σάρρος,- Δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης της εφημερίδας Ύπαιθρος Χώρα και παρουσιαστής της ομώνυμης εκπομπής στον
τηλεοπτικό σταθμό STAR Κεντρικής Ελλάδας-.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Δημάρχου κ. Αλέξη Καρδαμπίκη και ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Αρη Τασιού και της Περιφερειακής Συμβούλου κας Κατερίνας Καλατζή, Στη συνέχεια ο συντονιστής έδωσε το λόγο στον κ. Γιάννη Καλτσή- MSc Γεωπόνο –ο οποίος μίλησε για την αναγκαιότητα, τον τρόπο και τα κέρδη από την σύσταση των ομάδων παραγωγής.

Ο κ. Ματζανάς Κωσταντίνος -Δρ. Δασολογίας του ΑΠΘ- μίλησε για το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του ορεινού όγκου των Αγράφων που είναι η βιοποικιλότητα και το καθαρότερο περιβάλλον. Η κα Ματίνα Κανάκη -Τ Γεωπονίας Περιβαλλοντικής και Οικολογικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου Αιγαίου-, μίλησε για την κυκλική και κοινωνική οικονομία ως εργαλεία στην κτηνοτροφία. Το λόγο πήρε και η Αντιπρόεδρος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου του Τμήματος Δασοπονίας Καρπενησίου κα. Αναστασία Παντέρα η οποία μίλησε για τις χαμένες ευκαιρίες του τόπου μας και την εμπειρία της από αντίστοιχες υποδομές στο εξωτερικό.

Από τον κ. Γιάννη Σάρρο που συντόνιζε τη συζήτηση, ο λόγος δόθηκε σε πολλούς κτηνοτρόφους που διατύπωσαν εύλογα ερωτήματα κυρίως για την αναγκαιότητα σύστασης των ομάδων παραγωγών.

Παραβρέθηκαν οι: Ιερείς Πέτρος Κώτσιας και Μποτονάκης Σπύρος ,Ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Άρης Τασιός και η Περιφερειακή Σύμβουλος Κατερίνα Καλατζη.
Οι Αντιδήμαρχοι : Χρυσούλα Σουλιώτη, Μάκκας Ηλίας, Ζαχαράκης Παναγιώτης, Αθανασίου Γιώργος, Γρηγόρης Παπαθανάσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Νιάφας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Μπράζιας Παναγιώτης, Σταμούλης Αθανάσιος, Καραγιάννη-Λαθύρη Βασιλική , Διώτη Αργυρώ , Κουτσιούμπα Ευαγγελία και Νταλαφούρα Ηρώ.

Οι τοπικοί πρόεδροι Βελαώρας, Τριποτάμου, Φραγκίστας, Γρανίτσας, Ραπτοπούλου και Λιθοχωρίου. Ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Δ. Γεωργαλής, ο πρώην Δήμαρχος Ευάγγελος Κατσιφός και οι πρώην κοινοτάρχες Μάκης Νταβαρίνος και Γιώργος Πέτσας.

                         

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

Δελτίο Τύπου κινητικότητας Erasmus+

Στο διάστημα από Δευτέρα 10 έως και το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκε κινητικότητα στη πόλη Sivas (Σεβάστεια) της Τουρκίας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+

Read More »

🚵 «ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ – Το πράσινο BREVET”

Με εκκίνηση και τερματισμό το Καρπενήσι  διεξάγεται σήμερα Σάββατο 15 Ιουνίου για 2η συνεχόμενη χρονιά το απαιτητικό Brevet 200 χιλιομέτρων με τίτλο “Ευρυτανία, το πράσινο

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ