ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Κοινοποίηση

Χαιρετισμός της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας Ν.Ευρυτανίας για την Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας
 
Στα πλαίσια του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, η ΝΟ. Δ.Ε. της Νέας Δημοκρατίας του Ν. Ευρυτανίας, χαιρετίζει τους αγώνες και τη προσφορά των γυναικών στη διαμόρφωση της σημερινής κοινωνίας. ‘Εχουν γίνει μεγάλα βήματα τα τελευταία 35 χρόνια για την ισότητα των δύο φύλλων. Η θέση της Γυναίκας είναι αισθητά βελτιωμένη σε σχέση με το παρελθόν σε παγκόσμια κλίμακα.Ως Ελληνική κοινωνία όμως υστερούμε και δεν βοηθάμε τις γυναίκες να εκπροσωπούνται επαρκώς,όχι μόνο στην πολιτική ζωή του τόπου, αλλά και σε όλες τις μορφές και τις εκφράσεις της δημόσιας ζωής.Θα πρέπει να πάψουμε να κατέχουμε σε αυτόν τον τομέα μια από τις τελευταίες θέσεις των πολιτισμένων εθνών και να δώσουμε την ευχέρεια στις Γυναίκες να εκπροσωπούνται ευρύτερα, άλλωστε έχουν πολλές ικανότητες και μια κοινωνική ευαισθησία η οποία λείπει από του άνδρες.Η Νέα Δημοκρατία και τα άλλα πολιτικά κόμματα θα πρέπει να κάνουν περισσότερα πράγματα, για την ενίσχυση της γυναικείας συμμετοχής, όταν διαπιστώσουν ότι το πολιτικό όφελος θα είναι μεγαλύτερο από το πολιτικό κόστος.Θα πρέπει όλοι να συμβάλουμε έτσι ώστε να καλυφθεί το πολύ σημαντικό έλλειμμα που έχουμε στην ισόρροπη εκπροσώπηση των γυναικών στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.Η ενθάρρυνση και η ενίσχυση των γυναικών για μεγαλύτερη κοινωνική συμμετοχή θα βελτιώσει την κοινωνία που ζούμε. Η εκπροσώπηση των γυναικών είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τις έννοιες της ποιότητας της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, της κοινωνικής δικαιοσύνης,των ανθρωπίνων δικαιωμάτων,με την ποιότητα και την ουσία της δημοκρατίας,θα βελτιώσει την κοινωνία,θα δημιουργήσει μία σταθερή και ισχυρή κοινωνία,μία κοινωνία φιλελεύθερη.

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ουσιαστική δημοκρατική πράξη ο απολογισμός έργου και η επικοινωνία με όλους τους Στερεοελλαδίτες μέσω των ΜΜΕ»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το δεύτερο

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ