“ Ο Μάρκος Μπότσαρης στην Αθανασία”

Κοινοποίηση

Το θεατρικό πολυμεσικό δρώμενο “ Ο Μάρκος Μπότσαρης στην Αθανασία” θα εμπλουτίσει τα φετινά «Μποτσάρεια 2018» που θα διεξαχθούν παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Το έργο  μας παρουσίασε στο Συνεδριακό Κέντρο η σεναριογράφος και σκηνοθέτης κ. Νατάσα Μποζίνη, παρουσία του δημάρχου κ. Νίκου Σουλιώτη και του προέδρου του «Συλλόγου Ενορίας Ευρυτάνων Αγίων ‘’Μάρκος Μπότσαρης» π Γεώργιου Χρυσαφογεώργου.

 

Όλοι οι εθελοντές έδωσαν το παρόν προκειμένου να ενημερωθεί ο καθένας για τον ρόλο του. Έλληνες, Τούρκοι αλλά και γυναίκες της εποχής, θα είναι επί σκηνής ενώνοντας τις δυνάμεις τους για να αναπαραστήσουν τα γεγονότα της ηρωικής μάχης και τις τελευταίες ώρες του ήρωα Σουλιώτη Μάρκου Μπότσαρη.

Την επόμενη μέρα όλοι “έπιασαν δουλειά” στο Κεφαλόβρυσο όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη πρόβα, με τους εθελοντές, να ενσαρκώνουν τα πραγματικά ιστορικά πρόσωπα, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό! 

Στο πολυμεσικό έργο παρουσιάζονται, για πρώτη φορά,  τα γεγονότα της Μάχης ο θάνατος του ήρωα και το πέρασμά του στην αθανασία και τη μνήμη, μέσα και από τα απομνημονεύματα Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, της εποχής, τα οποία αφηγείται σε ηχογραφημένα αποσπάσματα, ο ηθοποιός Λεωνίδας Κακούρης, πλαισιωμένος από ηθοποιούς και αφηγητές.

 

Ο Μουσικοσυνθέτης Μιχάλης Αβραμίδης έγραψε την πρωτότυπη μουσική που επενδύει το έργο και τα κομμάτια που χορογραφήθηκαν από τον NicolaGabriel.

Στα ηχητικά αποσπάσματα ακούγονται επίσης οι ηθοποιοί και αφηγητές:  Λεωνίδας Χρυσομάλλης, Αντριάνα Αργυροκαστρίτου, Παναγιώτης Πραγαλός, Νατάσα Μποζίνη

 

Οι μουσικοί του παραδοσιακού συγκροτήματος ΄΄ΛΑΛΗΤΑΔΕΣ΄΄ Δημήτρης Ρίζος στο κλαρίνο και Δημήτρης Ρίζος του Κλέωνα στο λαούτο, έδωσαν το δικό τους παραδοσιακό χρώμα, στο έργο.

 

Το μοιρολόι του Μάρκου Μπότσαρη θα ερμηνεύσει η Νεκταρία Καρατζή

 

Επί σκηνής, θα βρίσκονται δεκάδες εθελοντές της περιοχής μας και μέλη των Συλλόγων: «Καρπενησίου» «Παναγία» και «Αγίου Νικολάου  Η Αναγέννηση», που συνέβαλλαν και συνεχίζουν να συμβάλλουν όχι μόνο με τη φυσική τους παρουσία αλλά και με τα λαογραφικά εκείνα αντικείμενα που θα εμπλουτίσουν την αναπαράσταση της Ελλάδας εκείνης της εποχής.

 

Διεύθυνση παραγωγής, συντονισμός: Αντριάνα Αργυροκαστρίτου

Οι ηχογραφήσεις και η  επεξεργασία του  ήχου, έγιναν από το : StudioAmid

Βοηθός Σκηνοθέτη Ελένη Σιαξαμπάνη

Υπεύθυνος σκηνής: Διονύσης Παρούτσας

 

Η ιδέα και η παραγωγή είναι του Δήμου Καρπενησίου & του Συλλόγου Ενορίας Ευρυτάνων Αγίων ‘’Μάρκος Μπότσαρης΄΄

 

                                    Σάββατο 11 Αυγούστου στο Κεφαλόβυσο

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ουσιαστική δημοκρατική πράξη ο απολογισμός έργου και η επικοινωνία με όλους τους Στερεοελλαδίτες μέσω των ΜΜΕ»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το δεύτερο

Read More »

3 η Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία «Όλοι Μαζί – Όλοι Ίσοι»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας Ευάγγελος Χαϊνάς, παρουσίασαν νωρίτερα σήμερα, Τρίτη 14 Μαΐου 2024, στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ