ΓΙΟΡΤΕΣ ΔΑΣΟΥΣ 2018

Κοινοποίηση

Με μια εντυπωσιακή μουσικοθεματική παράσταση ξεκίνησαν οι φετινές Γιορτές Δάσους. Η αιθέρια φωνή της Άννας Μπουρμά μέσα από τα “ 5 Στοιχεία” της φύσης , το Νερό, τον Αέρα, τη Γη, τον Αιθέρα και τη Φωτιά, μας ταξίδεψε και μας χάρισε μια μυσταγωγική παράσταση γεμάτη μουσική, ερμηνείες, εικόνες, χορό και μοναδικές αφηγήσεις. Μια δυναμική έναρξη από το Πάρκο Αποδήμων Ευρυτάνων, ένα σημείο στο οποίο η δική μας φύση πλημμύρισε από τα στοιχεία της φύσης από τη φωτιά που έβαλε η Άννα Μπουρμά στη σκηνή στον δικό μας καρπενησιώτικο αέρα και από το νερό που κυλούσε στο πάρκο στη γη και τον αιθέρα, στα πέντε θεμελιακά στοιχεία του Ησιόδου. 

Το Σάββατο 21 Ιουλίου στο Κρίκελλο πραγματοποιήθηκε για 6η χρονιά ο Ευρυτάνειος Δρόμος, μια διοργάνωση του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας. Με εκκίνηση το ιστορικό μνημείο των Κοκκαλίων και τερματισμό το γραφικό χωριό του Κρικέλλου, οι αθλητές διήνησαν 19,5 χλμ. Πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές, στους αθλητές και σε όλους τους συμμετέχοντες.

Την επόμενη ημέρα, το Κρίκελλο φιλοξένησε μια ιστορική- αρχαιολογική ημερίδα με θέμα: “ 279 π.Χ. Νίκη κατά των Γαλατών εις Σωτηρίαν Δελφών”, μια συνδιοργάνωση του Συλλόγου Κρικελλιωτών Ευρυτάνων “ Ο Άγιος Νικόλαος”  και της Εταιρείας Φίλων Μουσείου & Αρχαιολογικού Χώρου Θέρμου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδας και την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των Δήμων Καρπενησίου και Θέρμου. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιελάμβανε εισηγήσεις από διακεκριμένους επιστήμονες που ανέπτυξαν τη σημασία της Μάχης των Κοκκαλίων και της Νίκης κατά των Γαλατών.

Το πρώτο Street Party για φέτος το καλοκαίρι επέστρεψε δυναμικά κάνοντας την πόλη μας να θυμίζει πραγματικά νησί…Πλήθος κόσμου εκμεταλλεύτηκε τη ζεστή βραδιά του Ιουλίου και πλημμύρισε το κέντρο, διασκεδάζοντας και χορεύοντας μέχρι αργά το βράδυ. Τις μουσικές επιλογές για όλους εμάς έκαναν οι Dj ‘s της πόλης μας με ένα πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα!

 

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ουσιαστική δημοκρατική πράξη ο απολογισμός έργου και η επικοινωνία με όλους τους Στερεοελλαδίτες μέσω των ΜΜΕ»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το δεύτερο

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ