Ολοκληρώθηκε Πρόγραμμα Erasmus+ στην Αθήνα στο οποίο συμμετείχε και ο Δήμος Αγράφων – Μοναδική η εμπειρία για τους 5 συμμετέχοντες νέους του Δήμου μας

Κοινοποίηση

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε 09-16 Ιανουαρίου 2017 χρηματοδοτούμενο από το Erasmus+ Πρόγραμμα με τίτλο¨TriptoTolerance¨, στο οποίο ως εταίρος είχε συμμετοχή και ο Δήμος Αγράφων με αποστολή πενταμελούς ομάδας νέων.

Με 58 συμμετέχοντες από 6 διαφορετικές χώρες ολοκληρώθηκε το εν λόγω Πρόγραμμα. Οι συμμετέχοντες κατέφθασαν από Λετονία, Ιταλία, Βέλγιο, Τουρκία, ΠΓΔΜ, ενώ από την Ελλάδα από τις περιοχές των Δήμων Αγράφων, Λέρου και Καρπάθου.

Ο σκοπός του Προγράμματος ήταν η προώθηση των αξιών πάνω στις οποίες έχει δομηθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. Για το σκοπό αυτό οι συμμετέχοντες μέσω του Προγράμματος προκειμένου  να κατανοήσουν τις λειτουργίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τις Ευρωπαϊκές πολιτικές και αξίες, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη  στη Βουλή των Ελλήνων και στο κτήριο του Κοινοβουλίου, όπου είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τις εμβληματικές προσωπικότητες της Ελληνικής Πολιτικής Σκηνής αλλά και για το καθεστώς της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια του Προγράμματος συμμετείχαν σε δραστηριότητες εξοικείωσης και δόμησης ομαδικού πνεύματος, σε παιχνίδι της Προσομοίωσης της υποεπιτροπής DROIτου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε διαδραστικές εργασίες, στο Εργαστήριο Διαπολιτισμικών Δραστηριοτήτων και Παραγωγής Βίντεο με την εφαρμογή λογισμικού κινούμενων σχεδίων. Απόγειο των δραστηριοτήτων αποτέλεσε η Διαπολιτισμική Βραδιά, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στους υπόλοιπους συμμετέχοντες τον πολιτισμό τους, παραδοσιακά εδέσματα, μουσική και χορούς.

Κοινός παρονομαστής τέτοιου είδους προγραμμάτων του Erasmus+ αποτελεί το γεγονός ότι οι νέοι δημιουργούν δεσμούς φιλίας, μαθαίνουν νέες κουλτούρες, ιδέες και αξίες, ενώ προσφέρεται η δυνατότητα κοινωνικοποίησης μεταξύ νέων ανθρώπων με στόχο τη μελλοντική συνεργασία.

Το Πρόγραμμα ανταλλαγής δομήθηκε και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τους συνεργάτες SistemaunGLatvija, VoteWatchEurope, CooperazionePaesiEmergenti, EuropeanMovementintheFYROM, InternationalYouthActivitiesCenterAssociation, καθώς και με τους Δήμου Αγράφων, Καρπάθου και Λέρου, ενώ το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων ήταν ο Επικεφαλής Οργανισμός της διοργάνωσης.

 

 

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας καταρρέουν καθώς οι απαιτήσεις AI εκτινάσσονται στα ύψη

πηγή:zougla.gr H τεχνητή νοημοσύνη απαιτεί την εντατική λειτουργεία του υπολογιστής και αυτό δημιουργεί προβλήματα… «Υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα με τη generative τεχνητή νοημοσύνη», λέει η

Read More »

📀 ZAF – «TRUE LOVE STORΥ part 1»

Ο ZAF, ο πολυτάλαντος και hot newcomer που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις από το πρώτο κιόλας hit του, το «Πες», επανέρχεται δυναμικά και παρουσιάζει το

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ