Ομαλή και ασφαλής η έναρξη των σχολείων παρά τις αντιξοότητες στον Δήμο Καρπενησίου

Κοινοποίηση

Οι μαθητές επέστρεψαν στα σχολεία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα υπό τη σκιά της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ο Δήμος Καρπενησίου σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτ/θμιας και Δευτερ/ μιας Εκπαίδευσης αλλά και τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων ήταν απόλυτα προετοιμασμένος για την επαναλειτουργία των σχολείων και την επιστροφή των μαθητών. Παρά τις σοβαρές αντιξοότητες υπήρξε μέριμνα για την επιμελή και σχολαστική καθαριότητα με επάρκεια υλικών καθαρισμού και απολύμανσης των σχολικών μονάδων από τις ομάδες καθαριστριών που έχουν εξασφαλιστεί από το Δήμο μας. Η αποτύπωση της εικόνας για την επανεκκίνηση των σχολείων της περιοχής μας ήταν θετική μιας και δεν σημειώθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα και ανησυχητικός αριθμός κρουσμάτων. Αναφορικά με τα self test υπήρξε επάρκεια για όλους, ακολουθήθηκαν οι κανόνες των υπουργικών εγκυκλίων και καταγράφηκαν μεμονωμένα περιστατικά νόσησης ή στενών επαφών με κρούσμα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς επιτρέποντας την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων. Οι διευθύνσεις εκπαίδευσης φρόντισαν να καλυφθούν οι όποιες ανάγκες παρουσιάστηκαν σε αυτοδιαγνωστικά τεστ ενώ οι Διευθυντές των σχολείων άνοιξαν τα σχολεία στις 7:00 το πρωί. Από την πλευρά μας – παρότι δεν υφίσταται ως υποχρέωση από τις εγκυκλίους – προμηθευτήκαμε μέσω των σχολικών επιτροπών self test για το προσωπικό καθαριότητας και τις σχολικές τροχονόμους με σκοπό να είναι απόλυτα ασφαλής η επιστροφή τους στις σχολικές μονάδες. Προτεραιότητά μας η ασφάλεια των μαθητών και εκπαιδευτικών αλλά και η ομαλή διεξαγωγή της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Επιμέλεια:Έλενα Κανέλλου

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ουσιαστική δημοκρατική πράξη ο απολογισμός έργου και η επικοινωνία με όλους τους Στερεοελλαδίτες μέσω των ΜΜΕ»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το δεύτερο

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ