Ψήφισμα του συμβουλίου κοινότητας Καρπενησίου σχετικά με την εγκατάσταση μεταναστών στην πόλη μας

Κοινοποίηση

Στις 23 Απριλίου δημοσίευμα του τοπικού τύπου τάραξε τα ήρεμα νερά στην πόλη μας.

Έρχονται μετανάστες στην πόλη μας: Αφγανοί παρακαλώ ούτε καν Σύριοι όπως μας είχαν ενημερώσει το Φθινόπωρο, και ο αριθμός αυτών 108 αντί για 54.

Στο δημοτικό συμβούλιο του Νοεμβρίου οι κάτοικοι της πόλης μας στάθηκαν αρνητικοί κατά πλειοψηφία στην εγκατάσταση μεταναστών σε χώρους εκτός οικισμών πόσο μάλλον εντός της πόλης μας.Σημειωτέον δε , οι Αφγανοί δεν φημίζονται για την καλή διαγωγή τους αν και φιλοξενούμενοι στη χώρα μας διότι συνδέονται με αυξημένη παραβατικότητα.

Ο χώρος φιλοξενίας τους είναι ξενοδοχείο που ανακαινίζεται το τελευταίο διάστημα και βρίσκεται εντός της πόλης μας δίπλα στο πρώην Τ.Ε.Ι. Δασοπονίας και επίσης πολύ κοντά στο 1ο Γυμνάσιο Καρπενησίου, Γεν. Λύκειο. Καρπενησίου, Ε.Π.Α.Λ. Καρπενησίου, και Κέντρο Ιστορίας Πολιτισμού Ευρυτανίας.Πιθανόν και άλλες μονάδες να έχουν συνάψει συμφωνίες για εγκατάσταση περισσότερων μεταναστών στην πόλη μας.

Αγαπητοί συμπολίτες,
Η αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής να εγκαταστήσει Αφγανούς μετανάστες στο κέντρο της πόλης μας είναι μεγάλο λάθος. Το Καρπενήσι είναι η Πρωτεύουσα του Νομού μας και σημείο αναφοράς για ολόκληρο το νομό μας.

Σε μια φτωχή πόλη σαν τη δική μας με τα τόσα προβλήματα η απόφαση αυτή θα την αποτελειώσει.

Οι Καρπενησιώτες που τα τελευταία χρόνια σηκώνουν την πόλη στους ώμους τους θα σταματήσουν την προσπάθεια τους απογοητευμένοι και προδομένοι βρίσκοντας διέξοδο στην φυγή.

Η εσωτερική μετανάστευση λοιπόν θα αυξηθεί και στην ανεργία θα υπάρξει μεγάλη έξαρση για τους μη έχοντες που να πάνε.

Ο αριθμός των μαθητών θα συνεχίσει να μειώνεται και μάλιστα με γεωμετρική πρόοδο.

Η καθημερινότητα θα αλλάξει.

Η πόλη μας και ο νομός μας ολόκληρος θα βαλτώσει, ο φόβος και η ανασφάλεια θα κυριεύσει τους κατοίκους και θα τους απογοητεύσει.

Η Δημιουργικότητα θα δώσει την θέση της στην οπισθοδρόμηση και όσοι ρομαντικοί πατριώτες επιχειρηματίες έχουν διασωθεί θα πάψουν να ονειρεύονται και να δημιουργούν.

Πρέπει να γνωρίζουν εκεί στην Κυβέρνηση όταν αποφασίζουν για ένα τόσο σοβαρό θέμα ερήμην μας ότι στην κρίση του κορονοϊου οι Ευρυτάνες έδειξαν Απόλυτη Πειθαρχία στα μέτρα την Πολιτείας και ο Νομός μας δεν παρουσίασε κανένα κρούσμα μέχρι σήμερα βοηθώντας την χώρα και το σύστημα Υγείας. Αντιθέτως όλες σχεδόν οι δομές στη χώρα βρίσκονται σε καραντίνα λόγω κρουσμάτων.

Παρακαλούμε λοιπόν τον Κύριο Πρωθυπουργό και την Κυβέρνησή του να απαλλάξουν την πόλη μας και ολόκληρο τον νομό μας από το πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων- μεταναστών για να μπορέσουμε να μείνουμε και να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον δύσκολο και κακοτράχαλο τόπο μας, όπως έπραξαν και οι προκάτοχοί μας.

Tο Συμβούλιο Κοινότητας Καρπενησίου
Ο Πρόεδρος: Αρμάγος Χρήστος
Τα Μέλη:
Κολλημένος Δημήτρης
Κοντοπάνου Αθανασία
Τσιάρας Κωνσταντίνος
Παπαρούπας Παναγιώτης

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ουσιαστική δημοκρατική πράξη ο απολογισμός έργου και η επικοινωνία με όλους τους Στερεοελλαδίτες μέσω των ΜΜΕ»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το δεύτερο

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ