«Ενέργειες Δήμου Καρπενησίου για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων και δομών»

Κοινοποίηση

Ο Δήμος Καρπενησίου από την πρώτη στιγμή της κρίσης που επέφερε η πανδημία του COVID 19, έχει προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες πρόληψης και αντιμετώπισης της διασποράς του ιού, συμβάλλοντας καθοριστικά στην προστασία των δημοτών και στην διατήρηση ποσοστού μηδενικών κρουσμάτων στην περιοχή μας.

Στο πλαίσιο αυτό και προσαρμοζόμενοι στον νέο σχεδιασμό της κεντρικής κυβέρνησης σε μία προσπάθεια μετάβασης στην κανονικότητα της καθημερινής μας ζωής, και διατηρώντας πρωτίστως υψηλό το ίδιο αίσθημα ευθύνης και συνέπειας απέναντι στους δημότες, ως Δήμος Καρπενησίου είμαστε ήδη έτοιμοι να συνεχίσουμε τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την διατήρηση της ασφάλειας των δημοτών της πόλης μας.

Αναφορικά με την επικείμενη επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, σύμφωνα με το σχεδιασμό των ειδικών και της κεντρικής κυβέρνησης, δηλώνουμε καθ’ όλα έτοιμοι για την επόμενη μέρα έχοντας προβεί σε άμεσο προγραμματισμό των μέτρων και των ενεργειών που θα ακολουθήσουμε.
Συγκεκριμένα, ο Δήμος Καρπενησίου θα επιληφθεί της απολύμανσης όλων των σχολικών κτιρίων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ακολουθώντας τη σειρά του σχεδίου λειτουργίας τους, όπως το προγραμμάτισε το Υπουργείο Παιδείας και θρησκευμάτων.

Επιπρόσθετα, ακολουθώντας πιστά τις υγειονομικές οδηγίες θα ενισχυθούν οι σχολικές μονάδες με υπηρεσίες και υλικά καθαρισμού των χώρων, θα εφοδιαστούν όλα τα σχολεία με σαπούνια καθαρισμού καθώς και τα απαραίτητα μέσα υγειονομικής προστασίας και ασφάλειας των μαθητών μας, των εκπαιδευτικών και εργαζόμενων στα σχολεία του Δήμου μας.

Σε κάθε περίπτωση, πρωταρχικός μας στόχος και προτεραιότητα αποτελεί η εξασφάλιση όλων των παραμέτρων και συνθηκών που θα διασφαλίσουν την υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών αλλά και όλων των δημοτών μας .

Με συλλογική προσπάθεια, συνεργασία και ατομική ευθύνη από όλους μας, είμαστε σίγουροι πως θα τα καταφέρουμε!

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ουσιαστική δημοκρατική πράξη ο απολογισμός έργου και η επικοινωνία με όλους τους Στερεοελλαδίτες μέσω των ΜΜΕ»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το δεύτερο

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ