Στο Καρπενήσι το «Grand Prix Χριστουγέννων ’18» – Διήμεροι Πανελλήνιοι Κολυμβητικοί Αγώνες 8 & 9/12

Κοινοποίηση

Άνοιξε σήμερα 8/12 η αυλαία του GRAND PRIX Χριστουγέννων 2018 με 280 κορυφαίους αθλητές κολυμβητικών Συλλόγων ανα την Ελλάδα.

Το πρωί στις 11:30 πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου παρουσία του Κορυφαίου Έλληνα Κολυμβητή Σπύρου Γιαννιώτη.

.Την συνέντευξη τύπου άνοιξε  ο Αντιπρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Κατσαρός Γεώργιος ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: Για μια ακόμη φορά η κολυμβητική ομοσπονδία Ελλάδος πραγματοποιεί μια σπουδαία διοργάνωση στο κολυμβητήριο κόσμημα που διαθέτει ο Δήμος στα πλαίσια της πολύ καλής συνεργασίας με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και τον Δήμο. Μετά τις επιτυχημένες διοργανώσεις στο final 4 της υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών αλλά και του πρωταθλήματος συλλόγων θάλασσας είναι η σειρά για τους κορυφαίους αυτούς κολυμβητικούς αγώνες που μετέχουν 280 αθλητές με τις καλύτερες επιδόσεις των χειμερινών αγώνων σε 25άρα πισίνα απο σωματεία όλης της χώρας.

Τον λόγο για την συνέχεια πήρε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας κ. Άρης Τασιός  που ανέφερε τα εξής :

Με μότο μας 365 ημέρες το χρόνο στα 965μ υψόμετρο σε συνεργασία με τον Δήμο Καρπενησίου και την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας,διοργανώνουμε μεγάλες εκδηλώσεις με επίκεντρο το κολυμβητήριο Καρπενησίου καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Στον στρατηγικό αυτό σχεδιασμό έχουμε σημαντικούς συμμάχους ,τόσου εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς .Έχουμε την κολυμβητική ομοσπονδία Ελλάδος που στέκεται δίπλα σε κάθε μας προσπάθεια και εμείς αντίστοιχα, έτσι έχουμε την δυνατότητα να φιλοξενούμε μεγάλους αγώνες όπως είναι και ο σημερινός αλλά και εσωτερικούς συμμάχους ,τους δυο συλλόγους της πόλης του Καρπενησίου τον κολυμβητικό όμιλο και τον Εύρυτο ο οποίος μας βοηθά σε κάθε μας διοργάνωση .θα ήθελα να ευχαριστήσω για την παρουσία στο σημερινό πάνελ τον ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη και τον ομοσπονδιακό προπονητή  Nίκο Γιέμελλο με την ευχή να γίνουν επιπλέον σύμμαχοι στην προσπάθεια να αναδείξουμε το Καρπενήσι σαν έναν σημαντικό αθλητικό προορισμό για τα αθλήματα κλειστής πισίνας.Σαν περιοχή έχουμε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ,είμαστε στην καρδιά της Ελλάδος  και καμιά φορά πρέπει να σκεφτόμαστε ότι τα αθλήματα κολύμβησης χτυπούν στην καρδιά της επαρχίας .Είναι σημαντικό σε μια επαρχιακή πόλη να διοργανώνονται  τέτοιες σημαντικές εκδηλώσεις γιατί γνωρίζουμε σε πολλές μεγάλες πόλεις “χάνονται”,ενώ εδώ το βλέπετε με την παρουσία σας είναι μια γιορτή στην οποία συμμετέχουν οι σύλλογοι μας ,συμμετέχει η πόλη του Καρπενησίου κάτι που θα φανεί κατά τη διάρκεια του διημέρου των αγώνων.

Η κα Σοφία Ζαλοκώστα εκπροσωπώντας  τον Δήμο Καρπενησίου ανέφερε: είναι πολύ μεγάλη χαρά για τον Δήμο και για όλους εμάς τους δημότες αυτής της πόλης να φιλοξενούμε για μια ακόμη φορά μια τέτοια σπουδαία διοργάνωση .Για εμάς πολιτισμός δεν είναι μόνο οι γιορτές η ψυχαγωγία η λαογραφία η λαϊκή παράδοση ,για εμάς πολιτισμός είναι και ο αθλητισμός.Είναι μεγάλο στοίχημα αυτής της δημοτικής αρχής και νομίζω έχει αποδειχθεί στην έως τώρα πορεία μας ότι στηρίζουμε τον αθλητισμό απ’όλες τις πλευρές .Ευχή να συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις.

Ο ολυμπιονύκης του Ρίο και κορυφαίος κολυμβητής στην Ελλάδα κ.Σπύρος Γιαννιώτης αφού ευχαρίστησε την Περιφέρεια τον Δήμο την διοίκηση του κολυμβητηρίου και τις ομάδες ανέφερε: Σημαντικό είναι το κλίμα που δημιουργείται γύρω από τους αγώνες και που πραγματικά είναι πολύ όμορφο,η οργάνωση είναι πολύ καλή .Θεωρώ ότι η 25αρα πρέπει να αναβαθμιστεί και το δείχνουμε αυτό αυτές τις ημέρες ,οι επιδόσεις είναι πάρα πολύ καλές .Ο κόσμος του Καρπενησίου θα έχει την ευκαιρία αυτές τις ημέρες να δει κορυφαίους αθλητές  και να μυήσουν τα παιδιά τους στον αθλητισμό και συγκεκριμένα  στο κολύμπι.

κ. Κων/νος Ντρίβας πρόεδρος του ΚΟΚ Καρπενησίου ανέφερε πως ο κολυμβητικός όμιλος Καρπενησίου θα είναι πάντα δίπλα σε τέτοιου είδους τις διοργανώσεις .

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ GRAND PRIX XΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2018:

Σάββατο 8/12/2018

Πρωί : 9:00 – 12:30 (προκριματικοί)

Απόγευμα: 17:00 – 20:00 (τελικοί)

Απονομές:  Απόγευμα

Κυριακή 9/12/2018

Πρωί: 9:00 – 12:30 (προκριματικοί)

Απόγευμα: 15:00 – 19:00 (τελικοί)

Απονομές: Απόγευμα

 

 

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

Δελτίο Τύπου κινητικότητας Erasmus+

Στο διάστημα από Δευτέρα 10 έως και το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκε κινητικότητα στη πόλη Sivas (Σεβάστεια) της Τουρκίας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+

Read More »

🚵 «ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ – Το πράσινο BREVET”

Με εκκίνηση και τερματισμό το Καρπενήσι  διεξάγεται σήμερα Σάββατο 15 Ιουνίου για 2η συνεχόμενη χρονιά το απαιτητικό Brevet 200 χιλιομέτρων με τίτλο “Ευρυτανία, το πράσινο

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ