Συντήρηση τοιχογραφιών στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Κορυσχάδων

Κοινοποίηση

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης και αισθητικής αποκατάστασης των τοιχογραφιών στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Κορυσχάδων με χρηματοδότηση του Δήμου Καρπενησίου στο πλαίσιο συντήρησης και ανάδειξης του μνημείου. Δύο εβδομάδες συνεργείο συντηρητών εργάστηκε για τη συντήρηση των ιστορικών τοιχογραφιών στον εσωτερικό χώρο του Μουσείου στις Κορυσχάδες με γνώμονα την τεκμηρίωση και τα αίτια των φθορών, την επαναφορά των τοιχογραφιών στην αρχική τους κατάσταση
όπου αυτό ήταν εφικτό και την εφαρμογή κατάλληλων μεθόδων και υλικών για τον περιορισμό και της εξάλειψης των αιτιών φθοράς.

Κατά τη διάρκεια της συντήρησης πραγματοποιήθηκαν εργασίες όπως: καταγραφή των περιβαλλοντικών παραμέτρων για καλύτερη κατανόηση των συνθηκών στο εσωτερικό του μουσείου, στερέωση των τοιχογραφιών, καθαρισμός της ζωγραφικής επιφάνειας των τοιχογραφιών, στερέωση της ζωγραφικής επιφάνειας και αισθητική αποκατάσταση των εικονογραφικών θεμάτων με γνώμονα την παρουσία των τοιχογραφιών, χωρίς να αλλοιώνεται η ιστορική και καλλιτεχνική αξία τους.

Να θυμίσουμε ότι η προηγούμενη συντήρηση στις τοιχογραφίες είχε πραγματοποιηθεί τη δεκαετία του 80’ μετά την αφαίρεση του ασβέστη με τον οποίο είχαν καλύψει τις τοιχογραφίες, χωρίς ωστόσο την αισθητική αποκατάσταση των τοιχογραφιών.

Επιμέλεια:Έλενα Κανέλλου

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ουσιαστική δημοκρατική πράξη ο απολογισμός έργου και η επικοινωνία με όλους τους Στερεοελλαδίτες μέσω των ΜΜΕ»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το δεύτερο

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ