Τα βραβεία του Central Hackathon της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Μπακογιάννης: «Μπορούμε να δημιουργήσουμε το Δημόσιο που θα εξυπηρετεί και δεν θα βασανίζει τον πολίτη»

Κοινοποίηση

Την ευχή ότι οι εφαρμογές που αναδείχθηκαν από τον διαγωνισμό Central Hackathon που διοργάνωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, θα αποτελέσουν πυξίδα για την λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, κατά την βράβευση των ομάδων που διακρίθηκαν.

Στον διαγωνισμό, που ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, έλαβαν μέρος 17 ομάδες νέων, εκ των οποίων 14 πέρασαν στην τελική φάση και τρεις κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις.  Η ομάδαKeyloggers, με την εφαρμογή Logit κέρδισε το πρώτο βραβείο και το έπαθλο των 3000 ευρώ. Πρόκειται για εφαρμογή καταγραφής ενεργειών, συμβάντων και εργασιών που μπορούν να συμβαίνουν σε διάφορα σημεία της πόλης και σχετίζονται με τις υποδομές της. Η καινοτομία της εφαρμογής είναι η καταγραφή των εργασιών και η διατήρηση ενός πλήρους ιστορικού όλων των ενεργειών και επισκευών που έχουν συμβεί σε κάθε σημείο της πόλης.  Η ομάδα του unBlockFood κατέκτησε την δεύτερη θέση και το έπαθλο των 1500 ευρώ. Το unBlockFood είναι μια εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να παρακολουθεί την πορεία ενός συγκεκριμένου προϊόντος, μέσω ενός RFID Tag που βρίσκεται πάνω στο προϊόν καθώς και να το βαθμολογεί.  Το  τρίτο βραβείο και τα 1000 ευρώ κατέκτησε η ομάδα Cen-Sensus. Μία δομημένη πλατφόρμα διαβούλευσης, η οποία βασίζεται στην επιστημονική μέθοδο Delphi. Η πλατφόρμα φιλοξενεί ταυτόχρονα ένα ή περισσότερα εναρκτήρια θέματα στα οποία οι χρήστες της εφαρμογής καλούνται να αποτυπώσουν την άποψή τους, στις εναλλακτικές που δίνονται, σε δύο γύρους διαβούλευσης.

Όλες οι ομάδες είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν 12 μέντορες με τους οποίους μίλησαν για την εξέλιξη και την εξειδίκευση των εφαρμογών τους.

Κατά την τελετή απονομής των βραβείων, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης ευχαρίστησε όλους τους διαγωνιζόμενους και τους ζήτησε να συνεχίσουν την προσπάθεια δημιουργίας εφαρμογών που στοχεύουν στην επίλυση προβλημάτων μεταξύ του πολίτη και της Δημόσιας Διοίκησης.

«Ο διαγωνισμός αυτός, όπως και όλες οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε για να αναδεικνύουμε νέες ιδέες, δεν γίνεται για να καταγράψουμε ακόμη μία δράση. Τα παιδιά, μέσα από την έρευνα και την ανησυχία τους, μας ανοίγουν νέους δρόμους για να γίνει η Δημόσια Διοίκηση καλύτερη, πιο αποτελεσματική. Με τέτοιες δράσεις αποδεικνύεται ότι έχουμε το ανθρώπινο δυναμικό για να ανατρέψουμε τα δεδομένα και να δημιουργήσουμε έναν μηχανισμό λειτουργίας του Δημοσίου που εξυπηρετεί αντί να βασανίζει τον πολίτη» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μπακογιάννης.

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ουσιαστική δημοκρατική πράξη ο απολογισμός έργου και η επικοινωνία με όλους τους Στερεοελλαδίτες μέσω των ΜΜΕ»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το δεύτερο

Read More »

3 η Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία «Όλοι Μαζί – Όλοι Ίσοι»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας Ευάγγελος Χαϊνάς, παρουσίασαν νωρίτερα σήμερα, Τρίτη 14 Μαΐου 2024, στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ