ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Για τις ημερομηνίες των εξετάσεων στα σχολεία

Κοινοποίηση

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ με αφορμή την ανακοίνωση από το υπουργείο του χρονοδιαγράμματος των φετινών ενδοσχολικών εξετάσεων και εκφράζοντας την δυσφορία εκπαιδευτικών και μαθητών επισημαίνει τα εξής:

*                  Οι μαθητές – τριες  της Γ τάξης των ΕΠΑΛ εξετάζονται σε πέντε έως εννέα μαθήματα ενδοσχολικά οπότε θα αναγκαστούν να γράφουν  δύο μαθήματα την ίδια μέρα! ενώ θα έχουν μία ή και καμία μέρα για ξεκούραση και προετοιμασία για τις Πανελλαδικές .

*                  Στην  Α λυκείου των ΓΕΛ οι μαθητές /τριες πρέπει να γράψουν 13 μαθήματα σε 10 μέρες.

*                  Στην Β λυκείου 16 μαθήματα σε 10 μέρες.   Θα υπάρξουν επομένως  διπλά-εξεταζόμενα μαθήματα σε 2 βάρδιες την ίδια  μέρα.

*                  Στα γυμνάσια  ο χρόνος είναι ασφυκτικός από Παρασκευή 1-6 έως Τετάρτη 6-6, για να χρησιμοποιηθούν οι εκπαιδευτικοί αμέσως μετά ως επιτηρητές στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Οι μαθητές καλούνται να συμμετέχουν σε μία επίπονη δοκιμασία άγχους, φθοράς και αγωνίας χωρίς ανάσα.

Οι  καθηγητές πολλοί από τους οποίους μετακινούνται σε 2,3,4 σχολεία, θα κάνουν …αγώνα δρόμου μεταξύ  εισηγήσεων, επιτηρήσεων,  διορθώσεων, καταχωρήσεων, εξαγωγή αποτελεσμάτων.  

Ανεξάρτητα από το θέμα της αναγκαιότητας  αυτού του τύπου των εξετάσεων, θεωρούμε ότι το υπουργείο θα μπορούσε να μεριμνήσει  για να διατεθεί περισσότερος χρόνος στην όλη διαδικασία.

Εκτός εάν το χρονοδιάγραμμα δεν είναι προϊόν αβλεψίας ή άγνοιας της σχολικής πραγματικότητας και  αποτελεί πρόβα του εντατικοποιημένου σχολείου που ετοιμάζουν.

                                      

   
   
 

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ουσιαστική δημοκρατική πράξη ο απολογισμός έργου και η επικοινωνία με όλους τους Στερεοελλαδίτες μέσω των ΜΜΕ»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το δεύτερο

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ