Τελέσθηκε το Ετήσιο Μνημόσυνο του μητροπολίτου πρ. Καρπενησίου κ.Νικολάου (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας Τριάδος Καρπενησίου τελέσθηκε την Κυριακή το πρωί 19/1 Διασαρχιερατική Θεία Λειτουργία, συνιερουργούντων του επιχωρίου Επισκόπου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου, και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου Β’, και το ετήσιο Μνημοσφνο του αοιδίμου Μητροπολίτου Καρπενησίου Νικολάου, με την παρουσία του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Αριστείδη Τασιού, του Δημάρχου Καρπενησίου κ. Νικολάου Σουλιώτη, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων του Καρπενησίου και πλήθους πιστού λαού, που είχε κατακλύσει το Ναό.Αξιοσημείωτη υπήρξε η συμμετοχή των νέων και των μικρών παιδιών.

Το θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, αναφερθείς στον σήμερα τιμώμενο Όσιο Μακάριο τον Αιγύπτιο και στα μηνύματα που στέλνει από την έρημο, στο σημερινό άνθρωπο, αλλά και στη συνάντηση του Χριστού με τους δέκα λεπρούς στην έρημο, επιμείνας ιδιαίτερα στην ευγνωμοσύνη του ενός εξ αυτών!

Τόνισε δε την ευγνωμοσύνη που οφείλουμε να έχουμε προς τους γονείς, τους διδασκάλους και τους πνευματικούς μας πατέρες, όπως ακριβώς αυτή σήμερα εκφράζεται από τον Επίσκοπο και το λαό της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου προς τον μακαριστό πρώτο Ποιμενάρχη της Νικόλαο, ο οποίος με το ήθος, τη φρόνηση, τη σύνεση, το δωρικό τρόπο ζωής και την προσφορά του προς την Μητρόπολη Καρπενησίου και το λαό της, κατεκόσμησε την Ιεραρχία και την Εκκλησία.

Τέλος, ευχαρίστησε τον άξιο διάδοχό του, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεώργιο για την υποδοχή του και την εν πλησμονή αγάπης φιλοξενία του.

                    ΦΩΤΟ :Πάνος Καραγιάννης

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

Δελτίο Τύπου κινητικότητας Erasmus+

Στο διάστημα από Δευτέρα 10 έως και το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκε κινητικότητα στη πόλη Sivas (Σεβάστεια) της Τουρκίας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+

Read More »

🚵 «ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ – Το πράσινο BREVET”

Με εκκίνηση και τερματισμό το Καρπενήσι  διεξάγεται σήμερα Σάββατο 15 Ιουνίου για 2η συνεχόμενη χρονιά το απαιτητικό Brevet 200 χιλιομέτρων με τίτλο “Ευρυτανία, το πράσινο

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ