Υποβολή πρότασης για χρηματοδότηση της δομής του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Καρπενησίου

Κοινοποίηση

Ο Δήμος Καρπενησίου υπέβαλε την πρότασή του για επιχορήγηση του έργου (πράξης)  με την ονομασία: «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Καρπενησίου»,  προϋπολογισμού 117.000 ευρώ , προκειμένου να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 10 «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας – ΕΚΤ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα» .

Στόχος της προκηρυσσόμενης δράσης είναι η αντιμετώπιση του φαινομένου της ακραίας φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της υποστήριξης ομάδων του τοπικού πληθυσμού που πλήττονται ή απειλούνται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Ειδικότερα, η παρούσα πρόσκληση αφορά στη λειτουργία της Δομής του Κοινωνικού Παντοπωλείου , για χρονικό διάστημα 3 ετών.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο έχει ως λειτουργία τη διανομή- σε σταθερή και τακτική βάση- τροφίμων, ειδών παντοπωλείου, ειδών ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένων προϊόντων, ειδών ένδυσης και υπόδησης, βιβλίων, παιχνιδιών, cd, κλπ. σε ωφελούμενα άτομα και οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.

Ωφελούμενοι των υπηρεσιών που παρέχει η συγκεκριμένη δομή, είναι άτομα/νοικοκυριά τα οποία βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια (π.χ. ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ, ανασφάλιστα άτομα με πολύ χαμηλό ετήσιο εισόδημα, άτομα που διαθέτουν βιβλιάριο απορίας, κλπ.) , και θα διασφαλίζεται η σταθερή τροφοδοσία τουλάχιστον 100 οικογενειών κάθε μήνα.

Ο προϋπολογισμός του έργου 117.000 ευρώ, αφορά την μισθοδοσία δύο ατόμων , ενός Κοινωνικού Λειτουργού και ενός ΔΕ Διοικητικού ως βοηθητικό προσωπικό, για 3 χρόνια , καθώς και ένα ποσό για λειτουργικά έξοδα της δομής.

Να τονίσουμε, ότι στο Δήμο Καρπενησίου το Κοινωνικό Παντοπωλείο υπάρχει  ως δομή από το 2011 και μέχρι σήμερα μέσω εθελοντών, ενώ με τη στελέχωσή του με εξειδικευμένο προσωπικό θα συνεχίσει να λειτουργεί, αναβαθμίζοντας το υφιστάμενο καθεστώς, υπαγόμενη πάντα στη διεύθυνση της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου.

 

 

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ουσιαστική δημοκρατική πράξη ο απολογισμός έργου και η επικοινωνία με όλους τους Στερεοελλαδίτες μέσω των ΜΜΕ»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το δεύτερο

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ