«25 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΑΡΑΘΟ ΑΓΡΑΦΩΝ»

Κοινοποίηση

Ο  Δήμος Αγράφων,  σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις«ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΕΙΑ 2018» στη γενέτειρα του Προεπαναστατικού  Ήρωα των Ελλήνων, Αντώνη ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ – ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ, στο ΜάραθοΑγράφων  Ευρυτανίας, την Κυριακή της Πεντηκοστής,    27  Μαΐου 2018.

Τα «ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΕΙΑ» διοργανώνονταιστον ιστορικό  Μάραθοαπό το 1993,  με τη  συνεργασία  του Δήμου Αγράφων, τουΣυλλόγου Απανταχού Μαραθιωτών και της Τοπικής Κοινότητας Μαράθου. Οι καθιερωμένες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης,  είκοσι πέντε  (25)  χρόνια τώρα,  έχουν    σκοπό  να  αναδείξουν την ιστορική φυσιογνωμία του Ήρωα και πρόδρομου της Ελληνικής Παλιγγενεσίας,  να τιμούν τη μνήμη γνωστών και αγνώστων συναγωνιστών του και  να κρατούν ζωντανεμένες τις ιστορικές μνήμες στις νεότερες γενιές των Ελλήνων.Οι εφετινές εκδηλώσεις πέραν των άλλων,  θα τελεστούν με την πρέπουσα σεμνότητα και μεγαλοπρέπεια, καθώς συμπληρώνονται διακόσια δέκα (210) χρόνια από τον μαρτυρικό  θάνατο τουΚατσαντώνη, μετά του αδελφού του Γιώργου Μακρυγιάννη-Χασιώτη, στα Γιάννενα. Ακόμα, η ημέρα  έχει καθιερωθεί, σαν ημέρα ετήσιας συνάντησης  στα χώματα του  τόπου γέννησηςτων όπου  γης Μαραθιωτών  και  όλων όσων κατάγονται από το Μάραθο.

                        Κερασοχώρι 17  Μαΐου   2018.

                                                                                          Ο Δήμαρχος Αγράφων

 

Θεόδωρος Μπαμπαλής

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ουσιαστική δημοκρατική πράξη ο απολογισμός έργου και η επικοινωνία με όλους τους Στερεοελλαδίτες μέσω των ΜΜΕ»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το δεύτερο

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ