Εγκαινιάστηκε σήμερα η έναρξη των εργασιών του έργου φυσικού αερίου της ΔΕΔΑ.Το Καρπενήσι μία από τις έξι πόλεις που θα φτάσει το φυσικό αέριο.

Κοινοποίηση

-Εγκαινιάστηκε σήμερα η έναρξη των εργασιών του έργου φυσικού αερίου της ΔΕΔΑ στις έξι πόλεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Μια σημαντική ημέρα για την Περιφέρεια, μια σημαντική ημέρα για την πόλη μας, το Καρπενήσι, που αποτελεί μία από τις έξι πόλεις που θα φτάσει το φυσικό αέριο. Ένα μεγάλο έργο, με άμεσο όφελος για τα νοικοκυριά μας, τις επιχειρήσεις μας και τον Δήμο μας. Ένα ακόμη εργαλείο για τις προοπτικές ανάπτυξης του τόπου μας ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης.
-Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός δήλωσε:
Το φυσικό αέριο στη Στερεά Ελλάδα! Σε 6 πόλεις, μέσα από 320 χιλιόμετρα δικτύου, για 42.000 συνδέσεις!
Θέλω να μοιραστώ μαζί σας την χαρά και την ικανοποίηση που νιώθουμε για μια μεγάλη νίκη για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Το φυσικό αέριο ήταν ένας πολύ μεγάλος στόχος, από την πρώτη στιγμή της προηγούμενης θητείας μας και γίνεται επιτέλους πράξη.
Πρόσφατα, η ΔΕΔΑ υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του δικτύου στη Λαμία. Σήμερα, η Διαχειριστική μας Αρχή υπογράφει την έγκριση της σύμβασης για το έργο Χαλκίδας – Θήβας, ώστε τις επόμενες μέρες με τη σύμβαση κατασκευής να ξεκινήσει και αυτό το έργο. Και τα δύο έργα Λιβαδειάς και Άμφισσας – Καρπενησίου έχουν ήδη δημοπρατηθεί και οδεύουν προς συμβασιοποίηση.
Η προσπάθεια ξεκίνησε όταν o Κώστας Μπακογιάννης αγκάλιασε προσωπικά τον στόχο, κάθισε στο ίδιο τραπέζι με τη ΔΕΔΑ και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και ολοκλήρωσε μια σημαντική συμφωνία. Ένα έργο 47,35 εκατομμυρίων ευρώ, από τα οποία τα 21,2 εκατομμύρια θα προέρχονταν από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειάς μας.
Δουλέψαμε πολύ για το φυσικό αέριο όλα αυτά τα 7 χρόνια. Με πολλές δύσκολες στιγμές και εμπόδια. Και έχουμε ακόμη δουλειά μπροστά μας, μέχρι εκείνη την ημέρα, που κάθε σπίτι και κάθε επαγγελματίας θα μπορεί να πάρει την «ανάσα» αυτή στον οικογενειακό και επαγγελματικό του προϋπολογισμό.
Στην τελική ευθεία σας θέλουμε όλους κοντά μας, Δήμους, Επιμελητήρια, Συνδέσμους, φορείς, όπως είμαστε από την αρχή!
Προχωρούμε δυναμικά για μια Περιφέρεια πιο «πράσινη», πιο αποτελεσματική, πιο ανταγωνιστική. Κυρίως, για μια Περιφέρεια πιο κοντά σε κάθε πολίτη!
-Η πολιτική αποκτά νόημα μόνο όταν στην πορεία αφήνουμε αποτυπώματα. Σήμερα αισθάνθηκα υπερηφάνεια και δικαίωση που το φυσικό αέριο επεκτείνεται στις έξι μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας – τη Λαμία, τη Χαλκίδα, τη Θήβα, τη Λιβαδειά, την Άμφισσα και το Καρπενήσι. Όταν ξεκινήσαμε το έργο, στο βαθύ σκοτάδι της κρίσης, συναντήσαμε δυσπιστία. Μας έλεγαν κυριολεκτικά τρελούς. Σήμερα, με όραμα και πρόγραμμα, γίνεται πραγματικότητα. Θερμά συγχαρητήρια στον Φάνης Σπανός που συνέχισε με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα και τους συναδέλφους Ευθύμιος Καραΐσκος, Elena Vaka, John Tagalegas, Γιωργος Αναστασίου, Παναγιώτης Ταγκαλής, Nikolaos Souliotis. Τα σπουδαιότερα έργα είναι εκείνα που δεν χωράνε σε μια θητεία και σχεδιάζονται για τις επόμενες γενιές και όχι για τις επόμενες εκλογές δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης.
Επιμέλεια:Έλενα Κανέλλου

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ουσιαστική δημοκρατική πράξη ο απολογισμός έργου και η επικοινωνία με όλους τους Στερεοελλαδίτες μέσω των ΜΜΕ»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το δεύτερο

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ