(ΦΩΤΟ)Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως,Κεκλεισμένων των Θυρών η Λειτουργία || Το μήνυμα του Μητροπολίτη

Κοινοποίηση

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδος τελέσθηκε το πρωί  η Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καρπενησίου κκΓεωργίου, κεκλεισμένων των θυρών όπως και σε όλη τη χώρα – λόγω των μέτρων προφύλαξης από τον κορωνοϊό.

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως ονομάζεται η τρίτη Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, κατά την οποία τιμάται ο Σταυρός, το σύμβολο της χριστιανικής πίστης. Η Κυριακή αυτή είναι η μεσονηστίσιμη, βρίσκεται δηλαδή στο μέσον της σαραντάημερης νηστείας.

Ακολουθεί το σημερινό Μήνυμα του Μητροπολίτη Καρπενησίου κκ Γεωργίου:

Σταυρός η ωραιότης της εκκλησίας ,Σταυρός ο φύλαξ της οικουμένης . Η λέξη σταυρός για τον άνθρωπο εκφράζει το δυσβάσταχτο φορτίο, φορτίο το αποτελούμενο απο τα πολλά προβλήματα της ζωής του. Για την Εκκλησία μας ο Σταυρός ταυτίζεται με τη θυσία,θυσία η οποία απορρέει απο αγάπη ,αγάπη όχι προς τον πιστό,τίμιο και δίκαιο άνθρωπο μα προς τον πλέον αμαρτωλό προς πάντα υβριστή και υπερήφανο.Έτσι πάνω στον Τίμιο Σταυρό ,μαζί με τον κύριο μας καρφώνεται και η αμαρτία και ο Σταυρός του Κυρίου μας γίνεται μέσο σωτηρίας.

Ακριβώς έτσι πρέπει και εμείς να χρησιμοποιήσουμε το σταυρό που αυτό το χρονικό διάστημα σηκώνουμε.Πάνω του,για να διαγραφούν να καρφώσουμε τις αμαρτίες μας ,τα λάθη μας,κάθε υπερήφανη και υπερφίαλη πράξη μας.

Γιαυτό αδελφοί μου με ταπείνωση και μετάνοια ας σηκώσουμε υπομονετικά το σταυρό μας όπως ακριβώς και ο κύριος μας τη Μεγάλη Παρασκευή ο οποίος ως Αμνός άμωμος  και άφωνος ουκ ανοίγει το στόμα αυτού ,συγχρόνως όμως και αναπεσών κεκοίμηται ως λέων τις εγερεί Αυτόν.

Καλή υπόλοιπη Σαρακοστή και μή ξεχνάτε πως μετά απο κάθε σταυρό και κάθε Μεγάλη Παρασκευή ακολουθεί η Ανάσταση.

Αυτό ευχηθείτε να συμβεί το συντομότερο δυνατόν. Ο Τίμιος Σταυρός είθε να είναι ο φύλακας ο προστάτης και η χαρά όλων μας κατά το ιδού γάρ δια του Σταυρού χαρά ήλθε εν όλω τω κόσμο.

(Υπενθυμίζουμε πως το Ράδιο Καρπενήσι 97,5 μεταδίδει σε πρώτη φάση ζωντανά βίντεο απο τον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδος ,μέσα απο τη σελίδα στο facebook:ραδιο καρπενησι)

Επόμενες  live Μεταδόσεις: Κυριακή 22/3 στις 18:οο εσπερινός.

Δευτέρα 23/3 στις 17:30 ακολουθία Μεγάλου Αποδείπνου

Τρίτη 24/3 στις 17:30 Εσπερινός του Ευαγγελισμού

Τετάρτη 25/3 στις 08:00 όρθρος ,Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία

Πέμπτη 26/3 στις 17:30 Ακολουθία Μεγάλου Αποδείπνου

Παρασκευή 27/3 στις 08:00 -09:00 Προαγιασμένη θεία Λειτουργία και στις 19:00 Ακολουθία των Δ’Χαιρετσμών

Σάββατο 28/3 στις 08:00 θεία Λειτουργία και στις 17:30 Εσπερινός

Κυριακή 29/3 στις 08:00 θεία Λειτουργία

 

                               

 

Κοινοποίηση

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Την συνεργασία των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων, για τον έλεγχο των παράνομων παροχών νερού, των πιθανών ρευματοκλοπών, την σύσταση ομάδων εθελοντών κατά τοπική κοινότητα για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων και τη συνεργασία ελέγχου τήρησης όλων των προβλεπόμενων μέτρων από τους πλανόδιους εμπόρους, λόγω της πανδημίας ζητά με επιστολή του ο Δήμαρχος Αγράφων.

Ειδικότερα στην επιστολή του προς τους τοπικούς προέδρους, ο κ. Καρδαμπίκης αναφέρει: «Όπως σας είναι ήδη ο γνωστό , ο Δήμος Αγράφων διέπετε από πληθώρα

Read More »

«ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΒΑΡΒΑΡΙΑΔΑ – ΑΓΡΑΦΑ – ΕΠΙΝΙΑΝΑ» προϋπολογισμού 2.800.000,00€ με Φ.Π.Α.

Εγκρίθηκαν οι όροι διακήρυξης του έργου «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΒΑΡΒΑΡΙΑΔΑ – ΑΓΡΑΦΑ – ΕΠΙΝΙΑΝΑ», προϋπολογισμού 2.800.000,00 € με ΦΠΑ. Το έργο, που το επόμενο

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ