(ΦΩΤΟ)Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως,Κεκλεισμένων των Θυρών η Λειτουργία || Το μήνυμα του Μητροπολίτη

Κοινοποίηση

Στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδος τελέσθηκε το πρωί  η Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καρπενησίου κκΓεωργίου, κεκλεισμένων των θυρών όπως και σε όλη τη χώρα – λόγω των μέτρων προφύλαξης από τον κορωνοϊό.

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως ονομάζεται η τρίτη Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, κατά την οποία τιμάται ο Σταυρός, το σύμβολο της χριστιανικής πίστης. Η Κυριακή αυτή είναι η μεσονηστίσιμη, βρίσκεται δηλαδή στο μέσον της σαραντάημερης νηστείας.

Ακολουθεί το σημερινό Μήνυμα του Μητροπολίτη Καρπενησίου κκ Γεωργίου:

Σταυρός η ωραιότης της εκκλησίας ,Σταυρός ο φύλαξ της οικουμένης . Η λέξη σταυρός για τον άνθρωπο εκφράζει το δυσβάσταχτο φορτίο, φορτίο το αποτελούμενο απο τα πολλά προβλήματα της ζωής του. Για την Εκκλησία μας ο Σταυρός ταυτίζεται με τη θυσία,θυσία η οποία απορρέει απο αγάπη ,αγάπη όχι προς τον πιστό,τίμιο και δίκαιο άνθρωπο μα προς τον πλέον αμαρτωλό προς πάντα υβριστή και υπερήφανο.Έτσι πάνω στον Τίμιο Σταυρό ,μαζί με τον κύριο μας καρφώνεται και η αμαρτία και ο Σταυρός του Κυρίου μας γίνεται μέσο σωτηρίας.

Ακριβώς έτσι πρέπει και εμείς να χρησιμοποιήσουμε το σταυρό που αυτό το χρονικό διάστημα σηκώνουμε.Πάνω του,για να διαγραφούν να καρφώσουμε τις αμαρτίες μας ,τα λάθη μας,κάθε υπερήφανη και υπερφίαλη πράξη μας.

Γιαυτό αδελφοί μου με ταπείνωση και μετάνοια ας σηκώσουμε υπομονετικά το σταυρό μας όπως ακριβώς και ο κύριος μας τη Μεγάλη Παρασκευή ο οποίος ως Αμνός άμωμος  και άφωνος ουκ ανοίγει το στόμα αυτού ,συγχρόνως όμως και αναπεσών κεκοίμηται ως λέων τις εγερεί Αυτόν.

Καλή υπόλοιπη Σαρακοστή και μή ξεχνάτε πως μετά απο κάθε σταυρό και κάθε Μεγάλη Παρασκευή ακολουθεί η Ανάσταση.

Αυτό ευχηθείτε να συμβεί το συντομότερο δυνατόν. Ο Τίμιος Σταυρός είθε να είναι ο φύλακας ο προστάτης και η χαρά όλων μας κατά το ιδού γάρ δια του Σταυρού χαρά ήλθε εν όλω τω κόσμο.

(Υπενθυμίζουμε πως το Ράδιο Καρπενήσι 97,5 μεταδίδει σε πρώτη φάση ζωντανά βίντεο απο τον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδος ,μέσα απο τη σελίδα στο facebook:ραδιο καρπενησι)

Επόμενες  live Μεταδόσεις: Κυριακή 22/3 στις 18:οο εσπερινός.

Δευτέρα 23/3 στις 17:30 ακολουθία Μεγάλου Αποδείπνου

Τρίτη 24/3 στις 17:30 Εσπερινός του Ευαγγελισμού

Τετάρτη 25/3 στις 08:00 όρθρος ,Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία

Πέμπτη 26/3 στις 17:30 Ακολουθία Μεγάλου Αποδείπνου

Παρασκευή 27/3 στις 08:00 -09:00 Προαγιασμένη θεία Λειτουργία και στις 19:00 Ακολουθία των Δ’Χαιρετσμών

Σάββατο 28/3 στις 08:00 θεία Λειτουργία και στις 17:30 Εσπερινός

Κυριακή 29/3 στις 08:00 θεία Λειτουργία

 

                               

 

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ουσιαστική δημοκρατική πράξη ο απολογισμός έργου και η επικοινωνία με όλους τους Στερεοελλαδίτες μέσω των ΜΜΕ»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το δεύτερο

Read More »

3 η Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία «Όλοι Μαζί – Όλοι Ίσοι»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας Ευάγγελος Χαϊνάς, παρουσίασαν νωρίτερα σήμερα, Τρίτη 14 Μαΐου 2024, στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ