οξυμένο πρόβλημα αδέσποτων ζώων

Κοινοποίηση

Το οξυμένο πρόβλημα  παρουσίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς (σκύλων) στη Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου και πέριξ του Ι.Ν. Ευρυτάνων Αγίων αποτέλεσε το αποκλειστικό θέμα στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε την  Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018, από την Επιτροπή Παρακολούθησης Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Καρπενησίου. Από τα πέντε μέλη της Επιτροπής παρευρέθηκαν  η κ. Μάλαινου Μαρία, εκπροσωπώντας τους φιλόζωους  πολίτες του Δήμου Καρπενησίου, ο κ. Πετρίδης Δημήτριος, υπάλληλος του Δήμου Καρπενησίου ο οποίος εκτελούσε  και χρέη Προέδρου και  ο κ. Καραγιάννης Σπύρος, εκπαιδευτής σκυλιών. Ο Δήμος Καρπενησίου που εκπροσωπούνταν από τους αρμόδιους Αντιδημάρχους κ. Κονιαβίτη και κ. Κουτρομάνο και την Γενική Γραμματέα κ. Χορμόβα, ο οποίος και προκάλεσε την συνάντηση εργασίας με εξαιρετικά επείγουσα πρόσκληση, ανέλυσε το υφιστάμενο ιδιαίτερο δύσκολο  θεσμικό πλαίσιο που ισχύει για την προστασία των αδέσποτων ζώων.

Από την πλευρά του Δήμου ζητήθηκε η έμφαση να δοθεί στην λύση του προβλήματος δημιουργίας αγελών σκυλιών στα δύο σημεία της πόλης με στόχο:  

1. την προστασία των ζώων,

2. την τήρηση της νομοθεσίας

3. την προστασία των πολιτών

και 4. την ανάπτυξη πραγματικά φιλοζωικών αισθημάτων στη πόλη,

καθώς έχει παρατηρηθεί ότι είτε από φόβο, είτε από άγνοια, η πυκνή ανεξέλεγκτη παρουσία αδέσποτων στην κεντρική πλατεία και στη περιοχή των Αγίων Ευρυτάνων, αυξάνει την εχθρική αντιμετώπιση των σκυλιών. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος πρότεινε την τοποθέτηση ταίστρων σε τρεις θέσεις εκτός της πόλης, με την δέσμευση κάλυψης της τροφής και του νερού και την άμεση μεταφορά των σκυλιών από την κεντρική πλατεία και την περιοχή των Αγίων Ευρυτάνων, σύμφωνα με όσα προβλέπει η νομοθεσία.

Υπήρξε διαφωνία από την κ. Μάλαινου, εκπρόσωπο των φιλόζωων, για την μετακίνηση των τεσσάρων μόνιμων σκυλιών των Αγίων Ευρυτάνων. Από την Επιτροπή ψηφίστηκαν τελικά με απόλυτη πλειοψηφία η μετακίνηση του συνόλου των σκυλιών από την κεντρική πλατεία και των διερχόμενων στην περιοχή των Αγίων Ευρυτάνων  και  κατά πλειοψηφία η μετακίνηση των τεσσάρων μόνιμων σκυλιών από την περιοχή των Αγίων Ευρυτάνων, δεδομένου και του αιτήματος για απομάκρυνση των σκυλιών από το 4ο δημοτικό σχολείο και της ευρύτερης περιοχής. Η Επιτροπή συμφώνησε με την πρόταση του Δήμου Καρπενησίου για την μετακίνησή των σκυλιών στις αντίστοιχες τρεις περιοχές εκτός πόλης και ο Δήμος Καρπενησίου δεσμεύεται να εκτελέσει την απόφαση άμεσα ενώ ταυτόχρονα σχεδιάζει και θα ανακοινώσει σύντομα εκτενές πρόγραμμα φιλοζωίας στην πόλη μας.

 

 

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ουσιαστική δημοκρατική πράξη ο απολογισμός έργου και η επικοινωνία με όλους τους Στερεοελλαδίτες μέσω των ΜΜΕ»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το δεύτερο

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ